Don Rosa Biblioteket
Don Rosa/Egmont Publishing/©Disney

Ankeborgslegendaren Don Rosa är tillbaka med unik samlingsutgåva

25.09.2020

Don Rosa är en av de allra största och mest lästa Disney-skaparna genom alla tider. Nu släpps hans episka äventyr med Kalle Anka, Knattarna och Farbror Joakim i ett helt nytt och unikt samlingsbibliotek med totalt tio exklusiva bokutgåvor.

”Don Rosa-biblioteket” är en efterlängtad, komplett och kronologisk bokserie med ankäventyr av Don Rosa. Rosa, som är känd för sin personliga stil och seriesviten ”Farbror Joakims Liv”, skapade storartade Joakim- och Kalle-skrönor under hela tjugo år. Bredvid den legendariske Carl Barks, är Don Rosa världens mest älskade Kalle Anka-tecknare.

Den första utgåvan, ”Solens son”, samlar några av Don Rosas allra mest storslagna äventyr. Förutom hans första serie ”Solens son”, där vi får följa Farbror Joakims jakt efter en inkaskatt – i kamp med sin nemesis Guld-Ivar Flinthjärta, innehåller boken även serierna ”Pengaflödet”, om en björnbuseattack mot fysikens lagar(!), och ”Sista släden till Dawson”, med Joakims gamla flamma Glittriga Gullan i en framträdande roll.

Utöver dessa legendariska ankhistorier, bjuds det på spännande fakta och bakom-kulisserna-innehåll, bl.a. i form av samtliga Rosas omslagsteckningar från perioden då serierna skapades. Utgåvan är dessutom granskad av Don Rosa själv, för att färgläggning och innehåll ska vara så korrekt som möjligt.

– Ingen Kalle Anka-skapare har en så träffsäker humor som Don Rosa, en sådan förkärlek för detaljer och förmåga att bygga upp ett universum av känslor och minnen hos våra kära ankor. Därför känns det otroligt kul att nu kunna erbjuda svenska läsare hans kompletta och tidlösa verk i ett helt unikt samlingsbibliotek, säger Germund von Wowern, projektledare för Don Rosa-Biblioteket hos Egmont Publishing.

Don Rosa-biblioteket nr 1, ”Solens son”, är på 208 sidor och finns att köpa i bokhandeln och på nätet från och med den 25 september.

Bok 2, ”Åter till Avskyvärld”, släpps den 2 december. Utgivningstakten är därefter planerad till 4 st utgåvor om året.

Samlingsutgåvorna finns även att beställa genom Egmonts bokklubb Don Rosa-biblioteket på Dintidning.se.