bok-go-webb

Bagaren och Kocken förvärvar KitchenOne

01.12.2017

Bagaren och Kocken köper danska GoShopping, som har en ledande position på den nordiska e-handelsmarknaden inom köksutrustning och robotar till hemmet. Med förvärvet följer bland annat webbutiken KitchenOne.

Bagaren och Kocken, som har utsetts till årets nätbutik fem år i rad, får nu en ledarposition i hela Norden.

Grundarna av GoShopping blir delägare i Bagaren och Kocken med en ägarandel om 14,5 %, och kommer att bidra till det fusionerade bolaget med ny och omfattande expertis.  

Bagaren och Kockens VD, Robert Henricson, pekar på de ”fantastiska” möjligheterna till att bli en ännu starkare aktör på marknaden, när GoShopping och KitchenOne nu blir en del av Bagaren och Kocken-familjen.

– Vi har redan en stark position i Sverige och Norge – nu får vi det även i Danmark. Genom Bagaren och Kocken är vi kända för vår expertis inom köksområdet – och genom samgåendet får vi in kompetenser som gör oss ännu bättre och starkare, säger han.

GoShopping – en prisbelönt e-handelsverksamhet
Även Kasper Witt, som är en av tre ägare i den framgångsrika dansk-baserade verksamheten GoShopping, ser uppenbara synergier med Bagaren och Kocken:

– Vi stärker våra möjligheter och vår position på marknaden. Vår ambition är att vara den största aktören i Norden – och har nu kommit en bra bit på vägen. Samtidigt får vi glädje av Egmonts styrka och kunskap inom området, säger han.

GoShopping har vid tre tillfällen mottagit den danska affärstidningen Børsens Gasellpris, som delas ut till framgångsrika och snabbväxande verksamheter. Företaget har sedan 2015 haft en kraftig tillväxt, som under 2017 förväntas resultera i en omsättning på drygt 185 miljoner kronor. Tillsammans väntas de två verksamheterna att omsätta cirka 400 miljoner kronor.

Egmonts strategi
Nyligen tillkännagavs att Egmont Publishing köper samtliga ägarandelar av Bagaren och Kocken, och efter fusionen kommer förlaget fortsatt att vara den största ägaren.

Cato Broberg, ansvarig för e-handel inom Egmont Publishing och styrelseordförande för Bagaren och Kocken kommenterar affären: 

– Detta är ett strategiskt utvalt område för oss. Vi ska ha den ledande online-positionen i Norden, och detta är ett bra steg på vägen för att uppnå denna målsättning.

Egmont satsar stort på e-handel, och har samlat investeringarna i ett eget affärsområde inom Egmont Publishing. Totalt omsätter hela portföljen cirka 215 MEUR, och innefattar en rad olika e-handelsbolag i Norden, däribland Jollyroom, Fjellsport, Bagaren och Kocken, Med24, Nicehair och Outnorth. Därutöver har Egmont investerat i flera företag inom tillväxtområdet Marketing Services, med fokus på digital kommunikation och content marketing.

För mer information vänligen kontakta,
Robert Henricsson, Bagaren och Kocken, +4670 6002734, 
robert.henricson@bagarenochkocken.se
Cato Broberg, Egmont Publishing, +47 918 152 95, cato.broberg@egmont.com