Charlotta Svarfvar Bagaren och Kocken
Fotograf: Josefin Sörstrand

Bagaren och Kocken rekryterar ny sortiment- och inköpschef

17.04.2020

Bagaren och Kocken fortsätter att växa och rekryterar Charlotta Svarfvar som ny sortiment- och inköpschef. Hon kommer närmast från en tjänst som inköps- och hållbarhetschef hos Nilson Group.

Bagaren och Kocken, med huvudkontor och lager i Göteborg, har vuxit fram till att bli Nordens största e-handelsföretag inom köksmaskiner och kökstillbehör. Som ett led i den fortsatta utvecklingen har Bagaren och Kocken rekryterat till ett flertal nyckelpositioner under den senaste tiden. I början av året anslöt bolagets nya VD Christina Ståhl och nu rekryteras en ny sortiment- och inköpschef för att ta ett samlat grepp om inköps- och CSR-arbetet.

Charlotta Svarfvar har lång erfarenhet från ledande tjänster inom detaljhandel, inköp och sortiment. Närmast kommer hon från en position som Inköps- och hållbarhetschef inom skokoncernen Nilson Group, där hon också ingick i företagsledningen. Dessförinnan har hon bland annat verkat i 9 år inom ICA koncernen i olika ledande roller, bl.a. som Sortiment & Inköpschef för ICA non-food innefattande produktområden som t.ex. Grill och Husgeråd.

– Bagaren och Kocken har ett fantastiskt starkt varumärke och befinner sig i ett spännande tillväxtskede. Jag ser fram emot att utveckla sortiment och inköpsarbetet inom ett produktområde som står mig nära, men också att utveckla hållbarhetsarbetet som kommer stärka Bagaren och Kocken som ledande aktör in i framtiden, säger Charlotta Svarfvar, ny Sortiment & Inköpschef på Bagaren och Kocken.

– Det känns jätteroligt att få välkomna Charlotta till Bagaren och Kocken. Hon kommer att passa perfekt in i vårt dedikerade team med hög energinivå och brinnande intresse för köket. Charlotta kommer att spela en viktig roll på vår fortsatta tillväxtresa, där vi siktar på att fördubbla omsättningen inom 3 år till 1 miljard kronor, säger Christina Ståhl, VD på Bagaren och Kocken.

Trots speciella tider går Bagaren och Kockens försäljning för högtryck, vilket medfört behov av rekrytering även till lagerverksamheten.

– Intresset för att spendera mer tid i sitt eget kök är stort, framförallt med fokus på hållbarhet och hälsa. Utöver det ser vi just nu ett uppdämt behov av att aktivera sig i hemmet. Att växa och kunna anställa i dessa svåra tider är få förunnat och något vi känner stor glädje och samtidigt ödmjukhet inför, avslutar Christina Ståhl.

Charlotta Svarfvar kommer att ingå i Bagaren och Kockens ledningsgrupp och börjar den 20 april.

För mer information vänligen kontakta,
Christina Ståhl, VD i Bagaren och Kocken-gruppen, e-post christina.stahl@bagarenochkocken.se, telefon +46 707 64 12 61.