bamse-webb

Bamse utsedd till superkommunikatör

16.05.2017

Han är inte bara superstark och supersnäll. Han är dessutom superbra på att kommunicera. Bamse har utsetts till en av Sveriges bästa kommunikatör av tidningen Resumé.

När branschtidningen Resumé på tisdagskvällen presenterade "Näringslivets 150 superkommunikatörer" var det för första gången med en fiktiv person på den ärofyllda listan. Bamse placerade sig på plats 54 för sin förmåga att uppmärksamma och skapa lärorika serier av aktuella samhällsfrågor som källkritik, hbtq och etnisk mångfald. I delkategorin ”Kultur & Nöje” hamnade Bamse dessutom på en hedrande niondeplats.

– Vi är otroligt stolta över det här priset. Det är ett kvitto på att Bamse inte bara är en populär seriefigur utan även en stark och betydelsefull samhällsröst. Samtidigt sporrar det oss att fortsätta vara nyfikna och att våga förklara svåra ämnen även för de yngsta, säger Charlotta Borelius, chefredaktör på Bamsetidningen.

Det är 5:e året i rad som tävlingen ”Näringslivets 150 superkommunikatörer” arrangerades. Avgörande för placeringen på årets topplista är att superkommunikatörerna tagit en position i samhället och visat på nya perspektiv genom sin kommunikation. Bamse hamnade före välkända medieprofiler som komikern Henrik Schyffert (60), podcastduon Alex Schulman & Sigge Eklund (68), Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg (71), och artisten Laleh (81).

Priset som årets superkommunikatör gick till Antonia Ax:son Johnson, ägare och styrelseordförande i Axel Johnsongruppen.   

Läs mer om Årets 150 Superkommunikatörer här.