Bästis Kenneth Larsen
Foto: Viktor Lindevall Omslag: Kenneth Larsen/Egmont Publishing

Bästis #friendshipgoals – ett humoristiskt seriealbum om gränslös vänskap!

24.01.2020

Vart går egentligen gränserna för dejtsabotage, skrämseltaktik eller att ladda upp fula bilder av sin bästis i sociala medier? Detta är teman som utforskas i Bästis, en delvis självbiografisk humorserie med hög igenkänningsfaktor.

I det nya seriealbumet ”Bästis – #friendshipgoals” utforskar serieskaparen Kenneth Larsen vänskapens gränslöshet genom att just tänja på gränserna till det yttersta. Serien kretsar kring två barndomsvänner i 20-årsåldern – Kenneth och Marthe – som fortsätter att hänga trots flera fall av illojalt beteende. Deras ständigt retsamma jargong resulterar i vardagliga utmaningar med hög igenkänningsfaktor, och med en stor dos humor delar de en livslång vänskap som sätts på prov gång på gång.

Bästis går som återkommande stripserie i ett 20-tal skandinaviska dagstidningar och har under namnet @bestie_thecomic blivit en stor succé på Instagram, med över 120 000 följare.

Vad alla inte känner till är att serien är en till 75 procent självbiografi.

– Bästis började som ett sätt att retas med min bästa kompis Marthe, som blev utlämnad som seriefigur. Boken är en hyllning till henne, vår vänskapsdynamik och våra bästa år tillsammans, säger Kenneth Larsen.

”Bästis – #friendshipgoals” är på 144 sidor och finns att köpa i butik och på nätet, bl.a. på Dintidning.se.

Om Kenneth Larsen
Kenneth Larsen är en norsk serieskapare. Kenneth studerade på Serieskolan i Malmö 2015–2017 och bor numera i Stockholm och arbetar med serieteckning på heltid. Tidigare publicerade serieböcker i Sverige är ”Bästis!” (självpublicerad, 2013).

Bilder laddas ner från Egmont Publishings pressrum på Mynewsdesk.

För mer information, recensionsex mm. vänligen kontakta,
Jonas Lidheimer, PR-och informationsansvarig, Egmont Publishing,  e-post: jonas.lidheimer@egmont.com,
telefon: +46 708 63 94 62.