bilar3

Bilar 3 toppar svensk barnboksförsäljning

18.09.2017

Egmont Publishings nya bok Bilar 3 är en av landets bäst säljande barn- och ungdomsböcker just nu. På bara två månader har boken sålt i 5500 exemplar och hamnar därmed på femte plats i Svenska Förläggareföreningens topplista för svensk bokförsäljning.

Den nya Egmont-boken Bilar 3 bygger på den kommande Disney Pixar-storfilmen med samma namn som har biopremiär den 1 september. Boken är författad av Susanne Francis och handlar om den legendariska racerstjärnan Blixten McQueen. När en ny generation målmedvetna racerbilar gör entré på racerbanan börjar Blixten tvivla på sig själv, trots sina många år på banan och sju segrar i Pistoncupen som gjort honom till en världskändis.

”Bilar 3 har gett oss en ordentlig skjuts på boksidan. Vi har redan sålt för tre gånger så mycket som förra året och vi har höga förväntningar framöver också.”, säger Malin Esaiasson, Nordic produktchef på Egmont Books i Malmö.

Förutom den nya boken har Egmont Books tagit fram en rad andra Bilar 3-produkter, som målar- och pysselböcker, ritrullar, sagoböcker och en lätt att läsa-bok.

Topplista svenska barn- och ungdomsböcker
Vecka 36, 28 augusti-3 september 2017

  1. Martin Widmark: Slottsmysteriet (Bonnier Carlsen)

  2. Jag ska börja skolan (En bok för alla)

  3. Bjørn Rørvik & Gry Moursund: Bockarna Bruse börjar skolan (Lilla Piratförlaget)

  4. Elena Favilli & Francesca Cavallo: Godnattsagor för rebelltjejer: 100 berättelser om fantastiska kvinnor (Max Ström)

  5. Suzanne Francis: Bilar 3 (Egmont Publishing)

Källa: Svenska Förläggareföreningen