ka18-serieruta-webb

BMX-tjej från Malmö gav inspiration till Kalle Anka-historia

02.05.2017

Caroline Hindmo är BMX-stjärnan från Malmö som vill få fler tjejer att börja cykla BMX. Nu gör hon debut som seriefigur i Ankeborg, och ger självaste Kalle Anka en cykellektion som heter duga!

Säga vad man vill om Kalle Anka, men våghalsighet är inte den egenskap de flesta skulle tillskriva honom. Inte helt oväntat är det därför snarare snålhet än mod som får den otursförföljda ankan att kastas in i ett fartfyllt BMX-äventyr i det senaste numret av Kalle Anka & C:o.

Det är i serien Katten, vilken cyklist! som Kalle får för sig att på egen hand lära Knattarna att cykla BMX. Något som visar sig bli allt annat än lyckat. Men som tur är träffar de på stjärnan Cathrine ”Katten” Hängmed – en figur som redaktionen fick inspiration till efter att ha läst om BMX-stjärnan Caroline Hindmo, 27 år, från Malmö. Hindmo med bland annat en Europacuptitel på meritlistan, är inte bara en av landets främsta BMX-racers utan även en driven eldsjäl som jobbar stenhårt för att få fler unga tjejer att upptäcka sporten. Hon har bland annat startat ett särskilt BMX-läger bara för tjejer.

– Det känns grymt coolt och lite av en barndomsdröm att få vara med i Kalle Anka, säger Caroline Hindmo. Förhoppningsvis bidrar detta till att fler unga talanger får upp ögonen för BMX-sporten. Framförallt tjejer – det behövs verkligen!

Redaktionen på Kalle Anka & C:o har även intervjuat Hindmo, som bland annat bjuder läsarna på sina bästa racingtips.

Kalle Anka & C:o nr 18 – BMX-special finns att köpa i butik från den 2 maj.