ka1809-webb-ny

Camilla Läckberg gör debut som Kalle Anka-författare

22.02.2018

Hennes populära böcker har sålt i över 22 miljoner exemplar i nästan 60 länder. Nu gör deckardrottningen Camilla Läckberg ännu ett avtryck och skapar deckarfeber i Ankeborg!

I kommande nummer av Kalle Anka & C:o kan man läsa en specialskriven deckarhistoria av Camilla Läckberg där Kajsa Anka tar hjälp av sina systerdöttrar Kicki, Pippi och Titti för att lösa en stöld. Tidningsomslaget pryds av en ankifierad Camilla Läckberg tillsammans med just Kicki, Pippi och Titti.

– Det har varit barnsligt kul och hedrande att få skriva för en så klassisk serietidning som Kalle Anka. Jag hoppas att läsarna gillar min berättelse och blir sugna på att läsa ännu mer deckare framöver, säger Camilla Läckberg.

Att kända författare skriver Kalle Anka-historier är ytterst sällsynt. Ett av få tillfällen var 2015 då den karismatiske författaren och debattören Göran Hägg återupplivade en av Sveriges mest klassiska barnberättelser, Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige, i Kalle Anka-tappning. Camilla Läckberg blir tidningens första kända kvinnliga gästförfattare.

– Vi är jättestolta över samarbetet med Camilla Läckberg. Hon är precis som vi väldigt mån om att skapa underhållande och spännande historier som väcker läslust. Dessutom älskar våra läsare deckarhistorier, så det känns verkligen som en perfect match, säger Anna Bergström, projektledare på Kalle Anka & C:o.

Specialmaterial för skolor
Förutom serien kan läsarna även ta del av ”Camillas deckarskola” där man får lära sig hur man skriver en egen deckarberättelse. Detta är också något som förstelärarna Linda Sikström och Jenny Esbjörnsdotter-Karlsson från Malmö har tagit fasta på och skapat ett särskilt skolmaterial kring. Syftet – att främja användningen av serier i skolan som ett både lustfyllt och effektivt pedagogiskt verktyg. Materialet kommer att finnas tillgängligt för gratis nedladdning via Serieriundervisningen.se.   

Serien Stölden i kölden, med manus av Camilla Läckberg och teckningar av den norske Kalle Anka-skaparen Arild Midthun, finns att läsa i Kalle Anka & C:o nr 9 – Deckarspecial som släpps i butik den 27 februari.