golf-logo-887x499

David Lingmerth Årets Golfare – Svensk Golf delar ut pris för 50:e gången

17.12.2015

Svenska golfproffset David Lingmerth har efter en succéfylld säsong utsetts till Årets Golfare 2015. Det ärofyllda priset delas ut varje år sedan 1966, av tidningen Svensk Golf och Föreningen Golfjournalisterna.

Under onsdagskvällen delades priset som Årets Golfare ut på Nalen i Stockholm i samband med den klassiska Nordea Tour-middagen. Eftersom David Lingmerth har fullt upp med förberedelserna inför nästa års PGA-säsong i USA blev det pappa Tomas som fick komma upp på scenen och hämta den klassiska ”Silverbollen”. Svensk Golf fick dock en pratstund med den lycklige vinnaren före prisutdelningen.

– Jag är verkligen hedrad. Det är nästan overkligt när jag kollar tillbaka på min karriär och var jag befann mig för tio år sedan. Det här hade jag verkligen inte trott, säger David Lingmerth från hemmet i Jacksonville i Florida.

2015 har varit ett omtumlande år för svensk golfs nya stjärna. Höjdpunkten var i somras då Lingmerth tog hem sin första seger på den amerikanska PGA-touren, den anrika tävlingen ”The Memorial”. Upplösningen blev högdramatisk då han lyckades besegra världsstjärnan Justin Rose i ett rafflande särspel.

Förutom äran mottar Årets Golfare ett stipendium att skänka till valfritt ändamål. För David Lingmerth var det ingen tvekan om vart pengarna skulle gå:

– Det blir till juniorerna på min golfklubb hemma i Tranås. Jag ska se vad vi kan hitta på för bra saker med pengarna där.

Årets Golfare-juryn utgörs av totalt 55 personer från Svensk Golf och Föreningen Golfjournalisterna. David Lingmerth tog hem årets pris i tuff konkurrens med bl.a. Henrik Stenson och Anna Nordqvist.

Högupplösta bilder laddas ner från Egmont Publishings pressrum hos Cision .

Läs Svensk Golfs intervju med Årets Golfare David Lingmerth på www.svenskgolf.se .

För mer information vänligen kontakta,  
Tobias Bergman, chefredaktör Svensk Golf, telefon +46 703 751 543, e-post tobias.bergman@golf.se

 

Om Årets Golfare 
Årets Golfare utses av tidningen Svensk Golf och Föreningen Golfjournalisterna och priset har delats ut varje år sedan 1966. Annika Sörenstam har vunnit flest gånger med sina nio. Henrik Stenson har fyra segrar och tredjeplatsen i maratontabellen delas mellan Liselotte Neumann, Hans Hedjersson och Anders Forsbrand. Vinnaren får utmärkelsen Silverbollen samt ett stipendium på 10 000 kronor att skänka till valfritt ändamål.