bok-webb

Egmont blir helägare av e-handelsbolaget Bagaren och Kocken

28.11.2017

Egmont Publishing investerar på nytt och säkrar sin återstående ägarandel om 40 procent av det framgångsrika nordiska e-handelsbolaget Bagaren och Kocken.

Genom en investering på ett större tvåsiffrigt miljonbelopp säkrar Egmont de återstående 40 procenten, och därmed det fullständiga ägarskapet av en av Nordens största webbshoppar för kvalitetsutrustning till köket – Bagaren och Kocken. 

Egmont Publishing investerade för första gången i verksamheten 2014 och ambitionen är tydlig:

– Det är ett högintressant område och som passar väl in i vår strategi. Vi ska ha den ledande positionen i Norden och roinvesteringen är ett viktigt steg mot denna vision, säger Cato Broberg, ansvarig för Egmont Publishings e-handelssatsningar samt ordförande för Bagaren och Kocken.

Kraftig tillväxt
Bagaren och Kocken, med huvudkontor i Göteborg, grundades 2005 och har sedan dess haft en markant tillväxt. Idag finns Bagaren och Kocken både på den danska, svenska och norska marknaden och tillväxttakten ökar för varje år. Senast i samband med ”Black Weekend”, som gav en fördubbling av omsättningen i jämförelse med föregående år. 

I oktober i år tillträdde Robert Henricson som ny VD och efterföljare till grundaren Ulf Kihlberg, som nu alltså säljer sina kvarvarande 40 procent av verksamheten.

– Först och främst ska Ulf och Hanna Kihlberg ges äran för att ha grundat och satsat så fokuserat på verksamheten, så att den i dag är både välfungerande, populär och ekonomiskt sund, säger Cato Broberg.

Att Hanna och Ulf Kihlberg väljer att sälja just till Egmont är inte minst kopplat till deras höga ambitioner för Bagaren och Kocken, som startade med ett kontor i parets villa i Göteborg:

– Det har varit en spännande och lärorik resa för Hanna och mig. Vi är stolta över vad vi har byggt upp och sätter stor tilltro till att Egmont med sin långsiktighet fortsatt kommer att vara en riktigt bra ägare, säger Ulf Kihlberg.  

För mer information, kontakta,
Ulf Kihlberg, Bagaren och Kocken, 0705 53 66 10 ulf@bagarenochkocken.se
Cato Broberg, Egmont Publishing, +47 918 152 95, cato.broberg@egmont.com