Minnenas Journal
Svenska Media Docu AB/Egmont Publishing

Egmont förvärvar Minnenas Journal

02.12.2019

Egmont Publishing har slutit avtal med Svenska Media Docu AB om att förvärva varumärket Minnenas Journal. Affären innefattar tidningen Minnenas Journal och dess digitala kanaler.

Minnenas Journal är en populär tidning som andas nostalgi och spännande vardagshistoria. Innehållet kretsar kring alltifrån folkkära filmstjärnor och artister till ikoniska recept och retromode. Fascinerande livsöden är också en stor del av innehållet.

Minnenas Journal verkar i samma historiska nisch som Egmonts titel Svenska Öden & Äventyr. Planen är att skapa synergier mellan de två varumärkena i en gemensam tidning, Svenska Öden och Äventyr med Minnenas Journal, så att de stärker varandra och bidrar till ett fortsatt högkvalitativt innehåll.

– Genom att ta tillvara Minnenas Journals uppskattade mix av retronostalgi och vardagshistoria och addera den till Svenska Öden & Äventyrs förmåga att gräva fram spännande historier och livsöden, kommer vi att kunna erbjuda en väldigt stark och bred produkt för alla med intresse i historia. Med förvärvet stärker vi vår position inom segmentet ytterligare, säger Johan Taubert, förlagsdirektör på Egmont Publishing.

– Att lämna över Minnenas Journal till Egmont känns väldigt naturligt med tanke på att de har Svenska Öden och Äventyr i samma genre. Tillsammans så har dessa två starka varumärken en bra chans att glädja sina läsare även i framtiden, säger Maria Bagge-Fagerback, VD på Svenska Media Docu AB.

Ingen personal ingår i affären som träder i kraft idag den 2 december. 

Den sista utgåvan av Minnenas Journal i Svenska Media Docus regi utkommer i slutet av december. Den första utgåvan av Svenska Öden och Äventyr med Minnenas Journal kommer ut den 28 januari.  

Högupplösta bilder laddas ner från Egmonts pressrum på Mynewsdesk.

För mer information vänligen kontakta,
Johan Taubert, Förlagsdirektör Tidskrifter, Egmont Publishing, johan.taubert@egmont.se, 076 545 24 05.

Maria Bagge-Fagerback, VD Svenska Media Docu AB, Maria.Bagge-Fagerback@svenskamedia.se 076 105 24 40