Garnius
Garnius

Egmont investerar i norsk garnjätte på nätet

08.01.2020

Egmont Publishing har utökat sin ägarandel och blir majoritetsägare i den norska e-handelsverksamheten Garnius.no AS, Norges största nätbutik inom garn och sticktillbehör. Målet är att göra Garnius till en ledande nordisk aktör.

– Egmont har en stark e-handelsportfölj. Nu satsar vi ytterligare på ett av våra tillväxtbolag och ökar vår ägarandel i Garnius. Vi gick in i verksamheten 2018 och har sedan dess haft ett strålande samarbete med dagens ägare och som vi nu vill bygga vidare på. För Egmont är detta också ett segment som passar bra in det målgruppsfokus som vi redan har via våra många välkända redaktionella varumärken, säger Cato Broberg, ansvarig för Egmonts e-handelssatsningar. 

Garnius.no grundades av Stein Inge Svensen i januari 2016 och omsätter i dagsläget nästan 130 miljoner kronor. Verksamheten har tagit en ledande position inom nätförsäljning av garn, genom att erbjuda kvalitetsgarn till bra pris. Garnius inledde sin nordiska expansion med lansering i Danmark runt årsskiftet och planen är att lansera i både Sverige och i Finland under 2020.

Stein Inge Svensen behåller en stor ägarandel i Garnius och kommer fortsatt att vara med och aktivt utveckla verksamheten framåt.

– Vi är väldigt glada över att få Egmont som majoritetsägare. Egmont bidrar med spetskompetens inom e-handel, men också genom sin insikt i garn- och sticksegmentet. Jag ser fram emot en spännande tid med expansion utanför Norge, säger Stein Inge Svensen.   

Egmont har sedan 2013 satsat på e-handel och har idag ett centralt team på 10 personer som arbetar dedikerat med utveckling av e-handelsverksamheterna. Egmonts portfölj består av nordiska e-handelsbolag med en samlad omsättning på över 4 miljarder svenska kronor (2019) och innefattar Jollyroom, Bagaren och Kocken, Outnorth, Fjellsport, Med24, Nicehair och Garnius.

Högupplösta bilder laddas ner från Egmonts pressrum på Mynewsdesk.

För mer information vänligen kontakta,

Cato Broberg, VD för Egmont E-Commerce, tel +47 918 15 295

Stein Inge Svensen, grundare och ägare av Garnius, tel +47 922 83 604