cafe

Egmont köper Café – blir störst inom manligt mode och livsstil

27.09.2018

Egmont Publishing har slutit avtal med Aller Media om att förvärva varumärket Café. Affären träder i kraft den 1 oktober och innefattar magasinet Café och flertalet digitala kanaler, däribland den populära Fördomspodden.

– Café är ett av landets populäraste varumärken inom manligt mode och livsstil och är en perfect match för oss med tanke på hur starka vi redan är inom segmentet. Genom förvärvet har vi alla förutsättningar att stärka både Cafés och vår egen position ytterligare, i såväl tidningshyllan som i de digitala kanalerna, säger Johan Taubert, förlagsdirektör på Egmont Publishing.

Egmont Publishing har redan två starka varumärken inom modesegmentet – King och Manolo. Tillsammans med magasinet Café och dess digitala kanaler och forum, som till exempel Fördomspodden, har Egmont nu en oslagbar räckvidd och blir den klart största publicisten inom segmentet – tillsammans når King och Café över 130 000 printläsare, 350 000 sajtbesökare per vecka och närmare 40 000 nyhetsbrevprenumeranter.

Bildar Sveriges starkaste redaktionella plattform för manligt mode
I samband med förvärvet etableras en ny gemensam redaktion för alla Egmonts starka mode- och livsstilsvarumärken.

– Vi bygger nu landets i särklass starkaste redaktionella plattform för manligt mode och livsstil. Med de största varumärkena och all den kompetens och det driv som finns hos medarbetarna finns möjligheter till fantastiska hävstångseffekter, både för varumärkena och för dem som via våra varumärken vill nå män i åldrarna 25-45 år, säger Johan Taubert. 

Café kommer även fortsättningsvis att ledas av nuvarande chefredaktör Kristofer Steneberg.

– Med Egmont i ryggen blir Café ännu starkare på marknaden. Vi har den tyngsta digitala plattformen för att nå svenska modeintresserade och köpstarka män, säger Kristofer Steneberg.

Den första utgåvan av Café i Egmonts regi kommer ut den 15 november.   

 

Om CAFÉ

Café magasin, räckvidd: 80 000*

Cafe.se, besök/vecka: ca 300 000

Facebook: 47 500 följare

Instagram: 17 500 följare

Twitter: 4 100 följare

Fördomspodden: 326 000 lyssningar/månad

Event och utmärkelser: Café möter målgruppen i flera kanaler och på olika arenor, däribland det årligt återkommande eventet och utmärkelsen ”Sveriges bäst klädda man”.

*Orvesto 2018_1