glhf-20-20marika-20bark

Egmont lanserar e-sporttidning och siktar internationellt

19.12.2017

GLHF är namnet på Sveriges färskaste magasin om den snabbt växande e-sportvärlden. Egmont Publishings ambition är att lansera tidningen i flera länder.  

Egmont har arbetat en längre tid med att utveckla ett tidningskoncept om e-sport. Nu släpps det nya magasinet GLHF som täcker de största spelen (Counter-Strike, League of Legends, Overwatch m.fl.), spelarna och lagen, samt de hetaste trenderna inom sporten.

Förutom i Sverige finns det även planer på att ge ut tidningen i Storbritannien, Polen och Norge.

– E-sport växer explosionsartat och förhoppningsvis har vi hittat ett format som tilltalar målgruppen. Vi vill erbjuda inspirerande och avkopplande läsning både för de som spelar själv och för den stora e-sportpubliken, säger Marika Bark, förlagsdirektör på Egmont Publishing i Malmö.  

Svenskt stjärnskott frontar första numret
I det första numret har GLHF fått en exklusiv intervju med den nye Ninjas in Pyjamas-stjärnan William ”draken” Sundin, som rekryterades till det svenska superlaget i början av 2017. Redaktionen har även pratat med den populära streamern Roxyproxxy samt världsrekordinnehavaren i Overwatch, TreeboyDave. Dessutom uppmärksammas den nya supersatsningen Overwatch League och historien bakom om den legendariska CS:GO-banan Dust. Plus senaste nytt om snackisen PUBG, och mycket mer.

Förutom att lägga krut på ett bra innehåll har det också varit viktigt för Egmont och redaktionen att få fram känslan av att det handlar om sport.

– Det är inget snack om att e-sport är en sport, och att utövarna är just sportutövare. Inspirationen till design och layout kommer därför snarare från andra sportmagasin än från gaming och spelvärlden, säger Marika Bark.

Arbetsgruppen består av Mattias Mattsson, AD, Ann Sjövall, produktchef, och Hélène Mönnich Börjeson, utvecklingsansvarig. Redaktör är Martin Ahlin. 

GLHF, vars första nummer kommer ut i butik den 28 december, består av 52 sidor och kostar cirka 60 kronor. I planen ligger en utgivning om totalt 4-6 nummer under 2018.

Högupplösta bilder laddas ner från Egmont Publishings pressrum hos Mynewsdesk.

GLHF betyder Good Luck Have Fun, som är ett vedertaget uttryck inom e-sporten. Det innebär att man önskar sina motståndare lycka till.