egmont-julhjalp-webb

Egmont skänker 1 000 julgåvor till barn i utsatthet

28.11.2017

Med inspiration från Egmont Fonden vill Egmont Publishings medarbetare skapa julglädje hos utsatta barn och ungdomar. 

Egmont Publishing startade ”Egmonts Julhjälp” för tre år sedan och sedan dess har över 5 000 julgåvor från företagets verksamhet delats ut till utsatta barn och unga i Sverige. Initiativet uppstod som en idé från några av företagets medarbetare, som hade inspirerats av Egmont Fondens olika välgörenhetsinsatser i Danmark och Norge.

Tillsammans har anställda på Egmont i Stockholm och Malmö hjälpts åt att slå in årets julgåvor, som består av bland annat spel, pussel, målar- och pysselböcker, färgpennor och leksaker. Julklapparna kommer därefter att delas ut i samarbete med Röda Korset och Stadsmissionen i Skåne och Stockholm.

Stöttar Musikhjälpen med unika serieillustrationer
I år kommer Egmont Publishing även att stödja årets Musikhjälpen-kampanj ”Barn är inte till salu” den 11-17 december. Detta gör företaget bland annat genom att skänka en exklusiv originalteckning av den legendariska Disneyskaparen Don Rosa. Motivet utgörs av ingen mindre än världens rikaste anka, Joakim von Anka, och hans berömda turkrona. Den unika illustrationen värderas till cirka 15 000 kronor och kommer att auktioneras ut av Musikhjälpen tillsammans med ett signerat exemplar av boken Farbror Joakims liv.

Samtidigt har Egmonts Bamseredaktion valt att skänka prissumman på 10 000 kr från Tidskriftspriset till Musikhjälpen. Och som om inte detta vore nog kommer även Bamsetecknaren Thomas Holm att finnas på plats i Musikhjälpenstudion i Umeå den 16 december för att teckna live och ”Bamsefiera” årets programledare. Även denna illustration kommer att auktioneras ut till förmån för Musikhjälpen.


Don Rosa med den unika farbror Joakim-illustrationen till Musikhjälpen.

– För många svenskar är julen en av årets absoluta höjdpunkter, med familjemys, god mat och julklappar. Men man glömmer lätt att det också finns många barn som upplever julhelgen som tung och utlämnande. Därför känns det både bra och naturligt när vi nu fortsätter med våra insatser för skapa julglädje hos barn som befinner sig i utsatta livssituationer, säger Per Kjellander, VD för Egmont Publishing.

Om Egmont Fonden
Egmont har en lång tradition av att hjälpa barn, ungdomar och familjer som lever i utsatthet. Genom Egmont Fonden delas företaget varje år ut en betydande del av överskottet från sin medieverksamhet, ca 120 miljoner kronor, till olika projekt och insatser för barn och unga. 2016 fattade Egmont Fonden beslut om att avsätta cirka 45 miljoner kronor till särskilda insatser för att hjälpa nyanlända flyktingbarn och deras familjer i Danmark och Norge.

Läs mer på www.egmontfonden.dk