fantomen-20kids-omslag-webb

Egmont släpper nytt seriealbum för de yngsta – Fantomen Kids

17.05.2019

Egmont Publishing fortsätter sin satsning på att främja läslusten hos barn och unga genom att utveckla både nya och klassiska serier. Nu släpps en spin-off av den ikoniska tidningen Fantomen med ett seriealbum fullpackat med spännande äventyr för den yngre målgruppen – Fantomen Kids.

Många har vuxit upp med Fantomen och idag läses tidningen främst av vuxna. Med Fantomen Kids vill Egmont nå ut till de yngre läsarna och väcka deras nyfikenhet för Fantomens värld. I centrum för äventyren står Fantomens två barn, tvillingarna Kit och Heloise, då de tränar inför att en dag ta över rollen som den 22:a Fantomen.

I Fantomen Kids möter vi den nya karaktären Ituri, den långa kvinnliga bandaren, som blir tvillingarnas tränare. Hon tränar dem inte bara fysiskt, utan även i empati. Kit och Heloise får tampas mot tjuvar, monster och tjuvjägare och tillsammans måste de lösa de farliga situationerna som de hamnar i, utan sin pappas hjälp!

Serierna är skrivna av Jens Hansegård och Mikael Sol. Hansegård har tidigare skrivit manus till bland annat Kalle Anka, Fantomen och Bamse. Mikael Sol är till vardags redaktör för tidningen Fantomen och har dels skrivit egna serier, men även manus för Fantomen. Tecknare är Jan Bielecki, som skapat Fantomen-serier under många år, och även gjort serieboken Drift med manus av Liv Strömquist, samt äventyrsserien Titus Pax för tidningen Utopi. 

– Vi har stora förhoppningar på Fantomen Kids. Det finns en naturlig nyfikenhet på Kit och Heloise, som båda kan komma att bli nästa Fantomen, och det gör att vi har en perfekt utgångspunkt att skapa nya, spännande äventyr, säger Mikael Sol, redaktör och manusförfattare, Fantomen Kids.

Fantomen Kids finns att köpa i butik och på nätet på bland annat ​Dintidning.se. Albumet är på 68 sidor och kostar cirka 99 kr.