mikael-20gauffin-webb

Egmontmedarbetare tar plats i Lek- & Babybranschens styrelse

20.05.2019

Mikael Gauffin på Egmont Publishing har valts in som ny styrelseledamot i branschorganisationen Lek- Babybranschen.

Mikael Gauffin jobbar till vardags som Head of Sales för Retail, Licensing & B2B på Egmont Publishing i Malmö. Mikael har lång erfarenhet från leksaksbranschen och har varit på Egmont i över 12 år bland annat som Marknadschef. Han ser fram emot sitt nya uppdrag som styrelserepresentant för Lek- & Babybranschen.

– Jag hoppas på att kunna bidra med lite nya perspektiv och en ökad förståelse för den digitala värld vi lever i och hur det påverkar lekmönster. Från Egmont tar jag också med mig de positiva värden och det fokus som vi står för när det kommer till säkerhet, kvalitet och att främja barns utveckling och lärande, säger Mikael Gauffin.

Lek- & Babybranschen är en branschorganisation för alla aktörer på den svenska marknaden för leksaker, hobby, barn- och babyprodukter. Organisationens medlemmar är tillverkare, grossister, importörer och återförsäljare. Styrelsens uppdrag är verka för att aktörerna på marknaden tillsammans ska skapa en växande och miljö- och säkerhetsmedveten bransch, och samtidigt sprida värdet av barns utveckling genom lek.

I styrelsen ingår, förutom Mikael Gauffin, är ordförande Alexandra Synnermark från Adlibris, vice ordförande Ulrika Magnusson från Barnens Hus, samt ledamöterna Camilla Eklöf, Carlo Baby, Janne Andersson, Teddykompaniet, Stina Petrini, Butterick’s och Henry Holmgren, Robetoy.

Läs mer om Lek- & Babybranschen här.