Egmont Bokmässan 2019
copyright Disney

Från ankor på avenyn till skräck för barn – välkomna till Egmont på Bokmässan 2019!

25.09.2019

Nu går startskottet för årets Bokmässa och Egmont bjuder på en stor mix av aktiviteter och nyheter för alla intressen och åldrar. På plats i Egmonts monter är bland annat skräckförfattaren Johannes Pinter, aktuell med sin nya och rysligt spännande barnbok ”Änglamakerskans barn”, kulturprofilen Kalle Lind som ligger bakom den nya humorserien ”Statarna”, samt det norska seriestjärnskottet Malin Falch. Och så får Bokmässan och Göteborg ett oväntat besök av självaste Kalle Anka!

Media och mässbesökare är varmt välkomna att besöka Egmonts monter
B 08:42 och olika evenemang på årets Bok- och biblioteksmässa i Göteborg den 26-29 september. Följande kreatörer finns på plats under mässdagarna:

 • Alan Kamieniarczyk – tecknare av seriefiguren Hälge och aktuell med ”Blixten – ett hundliv”, som handlar om jägaren Edwins jakthund.
   
 • Anders Jacobsson & Sören Olsson – författarduon bakom bl.a. Sune, Håkan-Bråkan och Bert. Aktuella med nya böckerna ”Sunes sommar” och ”Super-Bråkan och Doktor Dum”.
   
 • Arild Midthun – Nordens främsta Kalle Anka-tecknare är tillbaka med sina klassiska ”ankifieringar” och nya bokserien ”Deckar-Kalle”.
   
 • Jan Bielecki – Fantomen-tecknaren som bl.a. står bakom det nya seriealbumet ”Fantomen Kids”.
   
 • Johan Wanloo – prisbelönt serieskapare och upphovsman till succéer som Kapten Klara och Doktor Mugg. Aktuell som författare till Hälge.
   
 • Johannes Pinter – hyllad barnboksförfattare till succéböckerna ”Monster monster”, och aktuell med nya boken ”Änglamakerskans barn”.
   
 • Jimmy Wallin – serietecknare och manusförfattare av klassiska serier som Bamse och 91:an, och nya humorserien ”Statarna”.
   
 • Kalle Lind – radiopratare, författare och skribent. Aktuell med seriealbumet ”Statarna och deras (inte fullt så) äventyrliga liv”.
   
 • Kristina Öhman – etnolog och forskare, aktuell med nya boken ”Saxat ur Starlet”.
   
 • Lena Furberg – ikonisk serieskapare och författare, aktuell med nya böckerna ”Mulle och Julshowen” och ”Stallgänget på Tuva”
   
 • Malin Falch – norskt stjärnskott som gör dundersuccé med hyllade serieromanen ”Norrsken”.
   
 • Tony Cronstam – en landets skickligaste och mest erfarna serieskapare, skriver manus och tecknar serier till bl.a. Bamse och Kalle Anka.

Kalle Anka intar Göteborg och Bokmässan

Bokmässan i alla ära, den största snackisen i Göteborg har på sistone kretsat kring en viss Kalle Anka. I senaste numret av Kalle Anka & C:o tar farbror Joakim med Kalle till Bokmässan i Göteborg för att skriva ett lukrativt kontrakt med en världsberömd författare. Men Magica de Hex sätter käppar i hjulet och snart börjar en fartfylld jakt genom hela Göteborg där bland annat Feskekörka och Poseidon för första gången är avbildade i Kalle-tidningen. Den historiska utgåvan har fått stor uppmärksamhet i media och har sålt slut i de flesta butiker i Göteborg. Till glädje för alla mässbesökare finns tidningen att köpa i Egmonts monter, och med möjlighet till signering av Kalle-tecknaren Tony Cronstam.

Egmont arrangerar även ett flertal seminarier under samtliga mässdagar. Ta del av hela seminarieprogrammet, och mer information om alla närvarande kreatörer och aktuella nyheter i det bifogade presskitet.

För mer information, intervjuförfrågningar, recensionsex, bildmaterial mm, vänligen kontakta:
Jonas Lidheimer, PR- och informationsansvarig, Egmont Publishing Sverige, jonas.lidheimer@egmont.se, 0708 63 94 62