utehelg-202019

Friluftsentusiaster intar Värmdö till helgen

15.05.2019

Förra årets succé-evenemang i Stockholm är tillbaka – det citynära friluftseventet UTEHELG slår åter igen ner tältpinnarna den 17-19 maj på Skeviks gård i Värmdö skärgård. För deltagarna väntar ett fullspäckat program med äventyrliga uteaktiviteter, inspirerande föreläsningar, lärorika kurser och inte minst – en härlig gemenskap.

UTEHELG arrangeras av tidningen Utemagasinet och riktar sig till både unga och vuxna som gillar äventyr och natur- och friluftsupplevelser. Deltagarna kan bland annat vandra på olika nivåer, utöva swimrun, MTB-cykling, kajakpaddling, yoga och trailrunning. Man kan också prova på och laga mat utomhus tillsammans med friluftskockar, lära sig tända eld med eldstål och packa den optimala vandringsryggsäcken. På kvällen väntar bland annat livemusik och skönt häng vid lägerelden.

– UTEHELG är en mötesplats för alla – från nybörjare till inbitna friluftsfantaster. Det är ett sätt att träffas, byta erfarenheter och kunskaper – och inte minst att upptäcka variationen i friluftslivet. Att kunna erbjuda allt detta i en fantastisk miljö som på Värmdö, endast 20 minuter från stan, gör det här evenemanget verkligen speciellt, säger Sanna Friborg, projektledare för UTEHELG.   

Mästarnas mästare-profil på plats
Flera kända friluftsprofiler medverkar på årets UTEHELG. På plats för att håller föredrag och kurser är bland annat äventyrarna Carina Ahlqvist och Annelie Pompe, nyligen aktuell i Mästarnas Mästare på Svt, naturfotografen Claes Grundsten och expeditionsläkaren Olivia Kiwanuka.

Bilder nedan från UTEHELG 2018.