johan-20skullman-webb

Han är Årets Friluftspersonlighet

12.09.2016

Friluftsprofilen Johan Skullman har utsetts till Årets Friluftspersonlighet i samband med FriluftsGalan, som avgjordes under lördagskvällen. Evenemanget är en återkommande tillställning där årets insatser för svenskt friluftsliv hyllas. Övriga vinnare 2016 är föreningen Snö & Systerskap, som utsågs till Årets Gräsrot, och Fjällräven Eco-Shell, som utsågs till Årets Friluftsprodukt.

– Friluftsgalan är ett sätt att lyfta fram alla de otroliga insatser som sker inom svenskt friluftsliv, säger Jerry Engström från FriluftsByn, en av initiativtagarna bakom galan.  

FriluftsGalan är en årligt återkommande tillställning som genomförs i samband med evenemanget Utefest på Höga Kusten, som arrangeras av tidningen Utemagasinet. I år delades det ut pris ut i kategorierna Årets Friluftspersonlighet, Årets Friluftsprodukt och Årets Gräsrot.

Priset till Årets Friluftspersonlighet tilldelades Johan Skullman för sitt arbete med att sprida kunskap om friluftsliv samt sitt arbete med att hjälpa friluftsföretag i sin produktutveckling.

Årets Gräsrot gick till föreningen Snö och Systerskap som tar ut tjejer från Stockholms södra förorter på vardagsäventyr där man även diskuterar allt från normer till självkänsla.

Fjällräven vann priset Årets Friluftsprodukt för sin jacka Eco-Shell som kombinerar vattentäthet, ventilation och miljöbra egenskaper.

– Det känns otroligt roligt att få lyfta fram de personer som gjort en extra insats det gångna året och i många år dessförinnan, och som brinner för friluftslivet precis som vi, säger Emelina Lindberg från Utemagasinet-event.

FriluftsGalan-juryn består av Henrik Hoffman VD Naturkompaniet, Ingalill Forslund, Chefredaktör Utemagasinet, Cajsa Rännar ,Chefredaktör Friluftsliv, och Jerry Engström grundare av FriluftsByn.

För mer information vänligen kontakta,
Emelina Lindberg, emelina.lindberg@egmont.se, 0765375694