lena-20furberg

Hästen Mulle har klivit ur serierutorna och finns nu i bokform

20.04.2018

Samma jargong och humor som i serierna, men i böckerna blir det mer plats för ponnyn Mulles filosoferande över ridsport i allmänhet och ryttare i synnerhet. Ridsport är landets näst största ungdomsidrott, och den största bland flickor. Och för dem äger Mulle!

För de flesta hästintresserade behöver Lena Furberg ingen närmare presentation – hennes seriefigur Mulle har en kändisstatus i nivå med Bamse och Nalle Puh. Mulle har levt rövare i serieformat i tidningen Min Häst sedan 1975 och är älskad av både barn och vuxna. Förra året kom den första bilderboken med Mulle ut, och nu är det dags för ett nytt spännande Mulle-skutt in i dagböckernas värld!

Den nya bokserien Mulles dagbok är fylld av värme, kärlek, spänning och igenkänningskomik för hästälskare – allt sett ur Mulles synvinkel.

– Jag tyckte det var på tiden att Mulle själv fick berätta med egna ord hur det verkligen ÄR att vara häst – och att vara Mulle! För då blir det nog lite annorlunda än när människorna berättar, säger Lena Furberg.

Full Mulle framåt i nya dagboken!
Första boken i den nya serien heter Mulle och ponnyklubben. Mulles ryttare Molly har bestämt sig för de ska tävla i hoppning. Kvällen före den stora dagen ägnar sig Molly åt att göra Mulle fin. Hon schamponerar honom och knoppar manen. Mulle är inte alls nöjd. Han ser ju inte klok ut! Dessutom kliar knopparna. Och stramar. De måste bort helt enkelt. Sagt och gjort – Mulle skaver av dem mot boxkanten. Vilken tur! Nu är han redo att ge allt och utklassa de andra hästarna!

– Jag får inspiration till Mulles alla upptåg från hästvärlden. Men Mulle är också en ganska människolik häst, som har en egen filosofi. Han tror på frihet och att inte påverkas av hur man borde vara, berättar Lena Furberg.

Mulle och ponnyklubben har fått bra förhandsrecensioner, bl.a. av BTJ som ger 5/5 i betyg och beskriver boken som ”lättläst och passar bra till alla som älskar hästar oavsett ålder.” och som ”med fördel kan användas som inspiration till dagboksskrivande inom skolan”. (BTJ, Camilla Appelgren, BTJ-häftet nr 11, 2018.)

Mulle och ponnyklubben är på 95 sidor och släpps den 20 april.