halsojournalen-webb

Hemmets Journal satsar på podcast om mogna kvinnors hälsa

17.01.2018

Hur ska jag bli av med de där envisa kilona? Varför har jag fortfarande vallningar fast jag har fyllt 70 år? Hälsojournalen är Hemmets Journals nya podcast som ger svaren på vanliga hälsofrågor bland kvinnor över 50 år – med hjälp av Sveriges främsta experter.

Nu tar den anrika tidningen Hemmets Journal steget in i poddarnas värld med en egen podcast. Podcasten Hälsojournalen har, precis som tidningen, den mogna kvinnan som målgrupp.

– Förmodligen är vi ensamma om att helhjärtat fokusera på hälsofrågor för mogna kvinnor. Det känns som ett självklart steg i vår satsning på olika plattformar och jag har stora förhoppningar om att Hälsojournalen blir en succé hos våra hängivna och engagerade läsare, säger Håkan Ström, chefredaktör på Hemmets Journal.

I Hälsojournalen intervjuar tidningens hälsoredaktör, Malin Gavelin, experter inom en rad olika områden. Podden ger svar på de där ibland pinsamma och laddade frågorna - om allt från klimakteriet till inkontinens. Det första avsnittet handlar om övervikt och gästas av Sveriges kanske främsta auktoritet på området – professor Charlotte Erlanson Albertson. Hon slår hål på olika myter och bjuder även på en och annan aha-upplevelse – bland annat slår hon fast att mellanmål är något bara barn och gamla ska äta.

– Med Hälsojournalen vill vi lyfta fram de vardagsnära hälsofrågorna och ge svar på många av de funderingar som finns hos just mogna kvinnor, säger hälsoredaktör Malin Gavelin.

För att hjälpa läsekretsen i gång med lyssnandet startar Hemmets Journal samtidigt en teknikskola i tidningen – där första delen handlar om just poddradio.

Första avsnittet av Hälsojournalen finns att lyssna genom din närmsta podcastapp till både iOS och Android.

Länk till premiäravsnittet i iTunes:
https://itunes.apple.com/se/podcast/h%C3%A4lsojournalen-podcast/id1316976303?mt=2