Marie Svedberg och omslag till tidning

Hon är Sveriges bästa butiksbiträde

20.11.2019

Marie Svedberg, som jobbar i plus-size-butiken Nana’s i Sundsvall, har utsetts till Sveriges bästa butiksbiträde och vinnare av tävlingen ”Hemmets Journals Stora Pris”. Förutom äran mottar Marie en prischeck på hela 50 000 kronor från Hemmets Journal.

Runtom i landet finns en mängd trevliga och proffsiga butiksbiträden som hjälper sina kunder tillrätta. Nu har Hemmets Journals läsare röstat fram Sveriges allra bästa butiksbiträde – Marie Svedberg från Sundsvall. 
 
Att Marie Svedberg är en uppskattad yrkesperson råder ingen tvekan om. ”Att komma in till Maries butik är som att komma till himlen” stod det i ett av nomineringsbreven som kom in till Hemmets Journal i våras. Butiken heter Nana’s och säljer kläder i plus size-storlekar mellan 42 och 56 och hyllas av sina kunder för sitt stora utbud av kläder, och inte minst för Maries varma och proffsiga bemötande.  Själv försöker Marie vara en god förebild genom att välja kläder i inspirerande stilar – något som knappast hade varit möjligt om hon själv varit pinnsmal.  – Jag är otroligt stolt och hedrad över priset. Framför allt har det varit roligt att få lyfta fram betydelsen av plus size-storlekar. Det är inte så ofta som de får utrymme att synas, säger Marie Svedberg. Utöver den stora äran kommer Marie att motta en check på 50 000 skattade kronor. Vinstsumman ska hon investera i den egna sommarstugan, som familjen njuter av året runt och som behöver målas om och få nya fönster.   Hemmets Journals Stora Pris delas ut för tionde året i rad. Syftet är att sätta strålkastarljuset på yrkesgrupper som sällan får den uppmärksamhet de förtjänar.  
 
– Vi vill lyfta fram vanliga människor och hjältar och glädjespridare i vardagen, framför kändisar och kungligheter. Marie förkroppsligar verkligen vad tävlingen står för och är en ytterst värdig vinnare, säger Hemmets Journals chefredaktör Håkan Ström.  
 
Priset delas ut av Hemmets Journals chefredaktör Håkan Ström den 19 november kl. 14.30 i Marie Svedbergs butik Nana’s i Sundsvall. På plats för att hylla pristagaren är även vänner, familj och kunder. 
 
Läs mer om Maries vinst i Hemmets Journal nr 48.