Solpaneler omslag

Humor i rutformat på idioters bekostnad

Man får och bör skämta om allt! Som hur man tillverkar en bästa vän och vad som egentligen är så magiskt med enhörnings horn. I ”Solpaneler – Livet är ett skämt” har serieskaparen Mikael Sol samlat sina träffsäkra skämtserierutor för första gången i ett eget album.

Just ”att vara idiot” är premissen i serieskaparen Mikael Sols skämtteckningar som går under namnet Solpaneler. Alla är idioter, åtminstone ibland, och det är varken rätt eller fel, men ur det kan humor födas. I ”Solpaneler – Livet är ett skämt” bjuds läsarna in att skratta åt sin egen idioti och åt livet, det största skämt som finns enligt Mikael Sol. I centrum för humorn står upphovsmannens olika spaningar och betraktelser från vardagen – om allt ifrån depression till nättroll till Star Wars.  

– Det ligger i skämtrutors natur att de saknar övergripande hook, men en sak jag ofta tänker på är att jag utgår från att alla i rutorna är idioter, säger Mikael Sol.

Solpaneler började publiceras 2013 och har tidigare tryckts i bland annat Rocky Magasin, Elvis och trycks fortfarande löpande i Pondus. ”Solpaneler – Livet är ett skämt” är första samlingsboken och urvalet har gjorts av Mikael Sol. Albumet finns att köpa i butik och på nätet, bl.a. på Dintidning.se.

Högupplösta pressbilder finns att ladda ner från Egmonts pressrum hos Mynewsdesk.

För mer information vänligen kontakta,

Jonas Lidheimer, PR- och informationsansvarig, Egmont Publishing, e-post jonas.lidheimer@egmont.se, telefon 0708 63 94 62

Om Mikael Sol
Mikael Sol är serieskapare och redaktionell projektledare för serieproduktion på Egmont Publishing i Malmö, där han till vardags även arbetar som redaktör för tidningen Fantomen. Tidigare publicerade serieböcker är ”Psykiskt sjuk” (Egmont Publishing, 2014) och ”Till alla jag legat med” (Kartago Förlag, 2008).