Monster monster 7 och 8
Foto: Martin Runeborg Omslag: Lucas Svedberg/Egmont Publishing

Hyllade barnböcker lyfter livets svåra frågor

31.01.2020

I den sjunde och åttonde boken av ”Monster monster” drabbar bokens unga hjältar samman med två fasansfulla dubbelmonster – ”Skelettängeln” och ”Mårrspöket”. Samtidigt ställs de inför tuffa frågor om ensamhet och döden.

Nu kommer sjunde och åttonde boken i den hyllade kapitelbokserien ”Monster monster” av Johannes Pinter. Den här gången drabbar bokens unga hjältar samman med två fasansfulla dubbelmonster – ”Skelettängeln” och ”Mårrspöket”, och ställs samtidigt inför tuffa frågor om ensamhet och döden. 

I bok 7 och 8 av ”Monster monster” ställs de fem huvudpersonerna Tove, Charlie, Musse, Johanna och Oliver inför två monster som berör dem på ett djupt personligt sätt. I ”Skelett-ängeln” möter de ett skelett med änglavingar som tar folk till stadens kyrkogård för att där begrava dem levande. I ”Mårrspöket” ställs de inför en fiende som likt Tove Janssons Mårran fryser allting till is med sin ensamhet. Det blir annorlunda strider för de fem barnen, för hur besegrar man ensamheten och döden?

– Alla människor har känt den där skrämmande ensamheten, och stått inför dödens oresonliga faktum, säger Johannes Pinter. Speciellt för barn är dessa saker svåra att få grepp om och förstå. Det vet läsarna, och det får sannerligen våra fem hjältar vara med om i de nya böckerna.

Döden och ensamheten är allvarliga ämnen. Vartefter bokserien utvecklas så blir det mer av sådant. För här innebär monstren inte bara läskiga figurer med tentakler och huggtänder. Monstren är även jobbiga saker man har i sin vardag, som mobbing, sjukdomar eller saker i privatlivet som man inte vågar prata om.

I ”Monster monster” kämpar barnen mot båda typerna av monster. Det är inte säkert att de alla gånger vinner.

Bakom de actionfyllda illustrationerna står Lucas Svedberg.

”Monster monster – Skelettängeln” (bok 7) och ”Monster monster – Mårrspöket” (bok 8) finns att köpa i butik och på nätet, t.ex. Dintidning.se. Bokserien kommer att bestå av totalt 20 böcker och bok 9 och 10 släpps efter sommaren.

Högupplösta pressbilder finns att ladda ner från Egmonts pressrum hos Mynewsdesk.


För mer information vänligen kontakta,
Jonas Lidheimer, PR- och informationsansvarig, Egmont Publishing, jonas.lidheimer@egmont.se, 0708 63 94 62