hype-20magasin-webb

HYPE MAGASIN släpper SKAM-special

03.07.2017

Lider du också redan av abstinens? Sista avsnittet av SKAM sändes nyligen på SVT Play. HYPE Magasin fansen chansen att gräva ner sig i en 100 sidor känslomässig hyllning till serien som har påverkat hela generationer med kärlek. 

Hela HYPE Magasin är dedikerat till SKAM. En tidning av fansen. För fansen. HYPE Magasin-redaktörerna Klara Möller Norén och Emelie Molinder har precis som en stor del av svenska folket fallit pladask för det norska tv-fenomenet.

– Vi har grinat, garvat och grämt oss i genom alla säsonger. Karaktärerna känns påtagligt närvarande i våra liv. De är ju våra vänner, kärleksobjekt och irritationsföremål. Vi lever med dem och vi känner med dem. Äkta känslor. Kanske är det därför serien nått så många människor i olika åldrar och skilda kulturer, berättar Klara Möller Norén.

I tidningen medverkar en särskild SKAM-expertpanel som sammanfattar säsong för säsong – Karin Delarvé Spongberg, 36 år, Tyra Jonsäter, 16 år, och Carl-Johan Eberstein, 70 år. SKAM-nörden Carl-Johan är kanske den som är mest knockad. Ett bevis för hur brett serien har träffat svenska folket.

I det aktuella numret medverkar även SKAM-profiler som Ida Kjellin och Anna-Karin Linder som tillsammans utgör Svenska Skampodden, och kulturjournalisten Tara Moshizi. Den senare delar med sig av sina tankar om utanförskap och avsaknaden av verkliga förebilder inom tv och film.

– Här finns något för alla SKAM-frälsta. Oavsett om du vill hänga på Noora och William på romantisk dejt i London och grotta ner dig i kärleksrelationerna. Eller om du bara vill utöka ditt norska ordförråd inför Skam-resan till Oslo, säger Emelie Molinder.

HYPE Magasin SKAM-special finns att köpa i butik och kostar cirka 129 kronor.