musikhjalpen-webb

Joakim von Anka-illustration gav 40 000 kr till Musikhjälpen!

20.12.2017

I november skänkte Egmont en unik teckning av världens rikaste anka till Musikhjälpens insamlingskampanj ”Barn är inte till salu”. Nu har auktionen avslutats och det vinnande budet landade på hela 40 100 kronor!

Det var den legendariske Disney-tecknaren Don Rosa som skapade den unika farbror Joakim-illustrationen i samband med hans besök i Stockholm i november. Ett verk som hade specialbeställts av Egmont som bidrag till årets Musikhjälpen-kampanj Barn är inte till salu.

Totalt kom det in 175 bud och förutom den fantastiska teckningen fick den lycklige auktionsvinnaren även ett exklusivt Don Rosa-signerat exemplar av boken Farbror Joakims liv.

Men Egmonts stöttning av Musikhjälpen stannar inte där. Bamseredaktionen har valt att skänka prissumman på 10 000 kr från Tidskriftspriset, samt en unik illustration av tecknaren Thomas Holm som inbringade hela 7000 kr.

Egmonts Julhjälp
Egmonts stöttning av Musikhjälpen är en del av välgörenhetsprojektet ”Egmonts Julhjälp”. Inför varje jul samlas medarbetarna i Stockholm och Malmö för att slå in julgåvor till utsatta barn runt om i Sverige. Julklapparna består av bland annat spel, pussel, målar- och pysselböcker, färgpennor och leksaker från Egmonts varumärke Kärnan. Årets julgåvor kommer att delas ut till bland annat flyktingbarn i samarbete med Röda Korset och Stadsmissionen i Skåne och Stockholm. Totalt har över 5 000 julgåvor delats ut sedan starten 2015.