nyhet-kalleankajunior-887x499

Kalle Anka lär de yngsta att läsa serier

08.02.2016

Kalle Anka & C:o vill väcka läslust och främja läsutveckling bland barn och unga med hjälp av roliga serier. Nu tar tidningen ett nytt kliv i sin lässatsning med nya Kalle Anka Junior. Tidningen är särskilt framtagen för yngre barn och innehåller specialskrivna Kalle-serier med enklare språk, kluriga pussel och lekfulla övningar med bokstäver och siffror.

– Vi tror att den här tidningen passar barn som håller på att lära sig läsa. Den har mindre textmängd i versaler och tydliga serierutor som stödjer texten, vilket kan hjälpa barnen att knäcka läskoden. Dessutom känns det jättekul att de yngre barnen nu också kan få uppleva Ankeborgs underhållande värld, säger Anna Bergström, projektledare för Kalle Anka & C:o på Egmont Publishing AB

Formatet i Kalle Anka Junior är specialanpassat för barn från 4 år, med färre serierutor och stora, färgstarka bilder som är lätta att förstå och roas av. Texterna är anpassade så att de inte innehåller alltför svåra ord eller förkortningar, men det är ändå samma rika seriespråk som man möter som läsare i Kalle Anka & C:o. Tidningen kan läsas tillsammans med en vuxen eller av barnen själva.

Kalle Anka Junior kommer ut med 6 nummer under 2016. Första numret finns att köpa i butik och kostar cirka 35 kronor.

För mer information vänligen kontakta, 
Anna Bergström, projektledare Kalle Anka & C:o, anna.bergstrom@egmont.se, 072 300 61 71