Hus & Hem Årets Inredningsinspiratör 2020

Karl Fredrik Gustafsson utsedd till Årets inredningsinspiratör

06.11.2020

Inrednings- och tv-profilen Karl Fredrik Gustafsson har utsetts till Årets inredningsinspiratör av Hus & Hem. Den prestigefyllda utmärkelsen delades ut under torsdagskvällen i samband med evenemanget Stora Stylingkvällen som livestreamades från Stockholm.

Priset Årets inredningsinspiratör delas ut av Hus & Hem och går till en person som sprider glädje, kunskap och inspiration för hemmet – alltifrån inredning, trädgård, design eller arkitektur. Så här lyder motiveringen till årets vinnare:

”Med sin smittande entusiasm och passion för det vackra inspirerar floristen Karl Fredrik Gustafsson till nytänkande både i hemmet och trädgården. På några få år har han gjort Eklaholm till ett uppskattat utflyktsmål på Österlen och i sitt tv-program sprider han kunskap och glädje till tittare över hela landet.”

– Det är en ära att få det här fina priset! Jag älskar att inspirera andra och hoppas att det jag skapar och mitt sätt får andra att utmana och tänja på gränser men alltid med utgångspunkt utifrån det vackra, helheten och god smak. Växternas betydelse och magi i både inomhusmiljöer, utomhus, trädgårdar och olika uterum är också otroligt viktig, säger Karl Fredrik Gustafsson. 

Karl Fredrik Gustafsson är trädgårds- och inredningsfantasten som blev ”Karl Fredrik på Österlen” med hela svenska folket, när tv-programmet med samma namn drog igång på Tv4 tidigare i våras. Sedan ett par år tillbaka bor och arbetar Karl Fredrik på gården Eklaholm i Hagestad Radby på Österlen i Skåne, tillsammans med sambon Peter Kjellén. Här driver de bland annat egen butik och konstgalleri, och tar sig an allehanda styling, florist- och trädgårdsarkitektur-uppdrag och håller i inspirationsföreläsningar.  

Karl Fredrik mottog priset under Hus & Hems årliga event Stora Stylingkvällen, som i år med kort varsel styrdes om till att bli ett renodlat digitalt event, som livestreamades. Kvällen bjöd på en mängd handfasta tips, stylingsråd, trendspaningar och inspiration från bl.a. inredningsproffset Matilda Appelberg, färgsättningsexperten Sara Garanty, och trendgurun Stefan Nilsson.