kular-887x499

Kulör – svartvit motorhistoria i färg – Anders Tengner sätter färg på den svenska bilhistorien

28.09.2015

Möt bilismen från förr genom ett nytt perspektiv. Över 300 gamla svartvita fotografier från 1900-1969 - en del visas för första gången i tryck - har färglagts av den veteranbilskunnige journalisten och fotografen Anders Tengner. Han har också gjort bildurvalet och skrivit initierade och underhållande texter till varje fotografi.

Kulör – svartvit motorhistoria i färg är, biltemat till trots, en vandring genom en värld som förändrades snabbare än någonsin tidigare. Stadsmiljöer, vardagsögonblick, mänskliga möten och fantastiska bilar berättar en fascinerande historia.

– Vi är så vana att betrakta 1900-talets första decennier i svartvitt att det blir lika spännande som omtumlande att se upp till 100 år gamla fotografier i färg. Historien blir plötsligt mycket verkligare när en dimension som saknats återvänder, säger Anders Tengner.

Bakom färgläggningen av varje fotografi ligger många timmars arbete och Anders Tengner har varit noga med att landa nära den färgprakt som rådde när bilden togs.

– Kulör är en verklig nostalgikick för både älskare av gamla motorfordon och för oss som älskar miljöer från förr. Nu ser de ut som de gjorde då.

Kulör är på 256 sidor och släpps i bokhandeln över hela landet i slutet av september.

Pressbilder finns att ladda ner från Egmont Publishings pressrum .

För recensionsex och mer information vänligen kontakta,  
Asrun Arnthorsdottir, Egmont Publishings marknadsavdelning, 
e-post asrun.arnthorsdottir@egmont.se , telefon 076 321 88 68

Anders Tengner, e-post tengner.anders@gmail.com , telefon 0708 55 51 50

Egmont Publishing publicerar ett hundratal magasin och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Kalle Anka, Vagabond, Bamse och KING Magazine. Därutöver har företaget en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event. Företaget omsätter cirka 1,1 miljarder SEK och har cirka 330 medarbetare i Sverige. Egmont Publishing är en del av Egmontkoncernen som delar ut mer än 100 miljoner SEK årligen för att bidra till att barn och ungdomar får ett bättre liv.