Asterix nr 38
Asterix©-Obelix©-Idefix© / ©2019 Les Éditions Albert René

Nu släpps omtalat Asterixalbum i Sverige

12.11.2019

Höstens hetaste seriealbum är äntligen här. I år är det 60 år sedan Asterix och hans tappra vänner började reta gall(er)feber på romarna. I jubileumsalbumet ”Vercingetorix dotter” tar för första gången en ung hjältinna plats i en av huvudrollerna.

De tappra gallerna Asterix och Obelix är tillbaka i ett nytt äventyr fyllt av humor, spänning och historia. Handlingen kretsar kring den unga tonårsflickan Adrenaline, som en dag söker skydd i den lilla galliska byn. Hon är dotter till den legendariske gallerhövdingen Vercingetorix och jagas av självaste Julius Caesar, som vill föra henne till Rom och symboliskt göra henne till romare. Fångad mellan sina egna drömmar och omgivningens krav kämpar Adrenaline för att hitta sin egen väg i livet. Frågan är bara – kan Asterix och Obelix hantera en tonåring lika envis och bestämd som de själva?

60 år med Asterix och hans galliska vänner
”Vercingetorix dotter” är det 38:e Asterixalbumet i ordningen och det 4:e albumet av seriens nya skapare, författaren Jean-Yves Ferri och tecknaren Didier Conrad. De ikoniska upphovsmännen, tecknaren Albert Uderzo och serieförfattaren René Goscinny, debuterade med den allra första berättelsen ”Asterix och hans tappra galler” 1959. Genom åren har de tecknade äventyren med Asterix getts ut på över 100 språk och sålt mer än 370 miljoner exemplar.

– Äventyren må vara fyllda av karikatyrer, men Asterix fascination och humoristiska respekt för världen, vår historia och andra kulturer har smittat av sig på miljoner av läsare – stora som små. Därför är det också oerhört glädjande att de nya skaparna lyckas fånga samma anda och att deras nya berättelser är lika lustfyllda och medryckande som de alltid har varit, säger Germund von Wowern, redaktionell projektledare på Egmont Publishing.

”Vercingetorix dotter” är på 52 sidor och finns att köpa i bokhandeln och på nätet från och med den 12 november.

Högupplösta bilder laddas ner från Egmonts pressrum på Mynewsdesk.

Vid bildpublicering vänligen ange:
Asterix©-Obelix©-Idefix© / ©2019 Les Éditions Albert René

För recensionsex och mer information vänligen kontakta,
Jonas Lidheimer, PR- och informationsansvarig, 0708 63 94 62, jonas.lidheimer@egmont.se