Åsa Holmström Icakuriren
Privat/Egmont Publishing

Ny chefredaktör på Icakuriren

21.01.2020

Åsa Holmström har utsetts till ny chefredaktör på Icakuriren. Åsa har drygt 30 års erfarenhet som journalist i olika befattningar, inom både dagspress, specialpress och tidskrifter – bland annat som tidigare förlagschef hos Egmont.

Med en räckvidd på omkring 450 000 läsare i veckan och med en oöverträffad mix av aktuell samhällsjournalistik, konsumenttester, kultur, mat, hälsa och trädgård är Icakuriren en av Sveriges största men också viktigaste veckotidningar.

Icakurirens tillträdande chefredaktör Åsa Holmström har en gedigen bakgrund och lång erfarenhet från medie- och tidskriftsbranschen. Hon har arbetat som reporter, redigerare och chefredaktör för bl.a. Damernas Värld, VeckoRevyn och LAND. Under de senaste 20 åren har hon verkat i olika ledande roller, bl.a. som förlagschef på Egmont Publishing med övergripande ansvar för en mängd olika titlar och varumärken, däribland Icakuriren och Hemmets Journal. Den senaste tiden har Åsa drivit ett eget konsultföretag inom media.

– Icakuriren har en lång och imponerade historia. Jag är väldigt glad och inspirerad över att nu få utveckla tidningen och varumärket vidare. Icakuriren står för så mycket positivt. Engagerande reportage och intervjuer, granskande konsumentjournalistik, kultur, matglädje och underhållning. Och inte minst är Icakuriren också en viktig samhällsröst för kvinnor. Jag ser fram emot att jobba redaktionellt igen med olika format och kanaler. Det är det jag kan och trivs allra bäst med, säger Åsa Holmström.

– Rekryteringen av Åsa känns rätt på alla sätt. Hon har både den publicistiska erfarenhet och den fingertoppskänsla som krävs för att kunna leda ett så välrenommerat varumärke och leverera på den nivå som läsarna kräver, säger Johan Taubert, förlagsdirektör på Egmont Publishing.

Åsa Holmström tillträder sin nya tjänst som chefredaktör för Icakuriren den 1 mars. Hon efterträder Helena Rönnberg.

Som ett led i flytten av Icakurirens redaktion, från Egmonts kontor i Solna till kontoret och tidskriftsverksamheten i Malmö (där bl.a. Hemmets Journal verkar), pågår ytterligare nyrekryteringar till redaktionsledningen.

För mer information vänligen kontakta,
Håkan Ström, ansvarig Tidskrifter i Malmö, Egmont Publishing, 0703-46 57 80, hakan.strom@egmont.se

Jonas Lidheimer, PR- och informationsansvarig, Egmont Publishing, jonas.lidheimer@egmont.se, 0708 63 94 62