vagabond-20fredrik-20brandstrom

Ny chefredaktör på Vagabond

25.04.2017

Reseprofilen Fredrik Brändström blir ny chefredaktör på Vagabond, Sveriges största resemagasin.

Fredrik Brändström började som redaktör på Vagabond 2006. Sedan 2010 har han varit redaktionschef och bland annat ansvarat för innehållet i tidningen tillsammans med chefredaktören Tobias Bestelid som inom kort börjar som presschef på Visita, Svensk Besöksnäring.

– Det är en ära. Jag ser fram emot att ta Sveriges största och bästa resemagasin till nästa nivå. Vagabond är ett otroligt starkt varumärke som har stor potential att fortsätta utvecklas, säger Fredrik Brändström.

Fredrik är 44 år och bördig från Piteå. Hans favoritresmål är USA, Island, Mexiko och Japan. Just nu sitter han i slutskedet av produktionen av boken ”Roadtrip” en inspirationsbok om bilresor i USA som släpps via Vagabond i mitten av juni.

– Jag är väldigt glad över att Fredrik tackat ja till uppdraget som chefredaktör för Vagabond. Han har lång erfarenhet av resejournalistik, är en passionerad berättare och ett välbekant namn för Vagabonds läsare. Under Fredriks ledning ska Vagabond fortsätta att göra ett starkt avtryck i svensk resejournalistik och behålla positionen som landets ledande resemagasin, säger Johan Taubert, förlagsdirektör på Egmont Publishing i Stockholm.

Vagabond nummer 5/2017 finns ute i butik nu, där man bland annat kan läsa om redaktionens favoriter inför sommaren 2017, samt reportage från Sicilien och Iran.

Fredrik Brändström tar över rollen som chefredaktör på Vagabond den 1 maj.