johan-20taubert-hemsida

Ny förlagsdirektör på Egmont

05.04.2016

Egmont Publishing har rekryterat Johan Taubert som ny förlagsdirektör för verksamheten i Stockholm. Han kommer närmast från tjänsten som förlagschef på LRF Media.

I februari informerade Egmont om att den svenska förlagsverksamheten organiseras om från tre till två affärsenheter, utifrån kontoren i Stockholm och Malmö. I samband förändringen påbörjades rekryteringen av en ny förlagsdirektör för verksamheten i Stockholm, som nu har avslutats. 

Johan Taubert har sedan 2014 varit ansvarig förlagschef för LRF Medias redaktionella verksamhet, vilket omfattar ett 30-tal tidningar, tidskrifter och deras respektive digitala kanaler samt viss bokutgivning. Johan har arbetat inom LRF-koncernen sedan 2005 i olika ledande positioner, däribland som presschef och chefredaktör för tidningen Land Lantbruk.

Som förlagsdirektör på Egmont Publishing i Stockholm kommer Johan Taubert att ha ett övergripande ansvar för redaktioner och marknads-avdelningen. 

– Det känns spännande, jag ser fram emot att få arbeta med de många fantastiska varumärken Egmont har i sin portfölj, säger Johan Taubert.

– Det har varit stort intresse för denna tjänst och jag är väldigt glad över att Johan, som var vårt förstaval, har tackat ja till att börja hos oss. Vi kommer ha stor nytta av hans gedigna förlagserfarenhet, och djupa kunnande inom både publicistiska och kommersiella frågor, säger Per Kjellander, VD på Egmont Publishing.

Johan Taubert tillträder sin nya tjänst på Egmont Publishing senast den 8 augusti.