Norrsken 2 med Malin Falch
Egmont Publishing/Malin Falch

Ny Norrsken-bok släpps i Sverige – även film planeras

03.09.2020

Den första boken av den tecknade seriesuccén Norrsken har blivit en nordisk bästsäljare – nu kommer den efterlängtade uppföljaren till Sverige: Vikingarna och oraklet. Parallellt släpps spinoff-berättelsen Björnar och planerna för en animerad film är i full gång.

Norrsken är en fängslande serieroman i fantasystil med inspiration från den nordiska mytologin. Serien är skapad av det unga norska stjärnskottet Malin Falch.  

Den första boken, Resan till Jotundalen, har tilldelats flera utmärkelser och slagit rekord för tecknade barnserier i Norge med över 40 000 sålda exemplar. Även i Sverige har Norrsken blivit en stor favorit bland unga läsare och uppföljaren har varit högt efterfrågad.

– Många läsare från Sverige har berättat hur mycket de gillade Resan till Jotundalen, och det gläder mig att uppföljaren nu finns på svenska. Förhoppningsvis får många av sina frågor från den första boken besvarade, även om det förstås också väcks en del frågor i den nya boken, säger serieskaparen Malin Falch,

I bok 2, Vikingarna och oraklet, får vi återigen följa med huvudkaraktären Sonja och trollpojken Espen på äventyr i den magiska och vackra Jotundalen. Nya faror tornar upp sig när vikingarna i dalen allierar sig med ett orakel för att sätta stopp för Espen. Plötsligt är Sonja och Espen indragna i en dödlig konflikt som även innefattar troll och ett mystiskt fjällfolk.

Film och spinoff-bok
Nyligen stod det klart att Egmont-ägda Nordisk Film har förvärvat filmrättigheterna till Norrsken. Arbetet med att ta succéserien till bioduken är redan i gång.

– Det kommer att bli fantastisk rolig utmaning att få förvandla denna magiska berättelse till levande bilder – och därmed kunna förmedla den till ännu fler barn och unga, säger Elisabeth Kvithyll, producent för de kommande filmerna.

Till fansens stora lycka släpps nu även Norrskens-spinoffen Björnar. Björnar är en äventyrsberättelse från Norrskensvärlden som utspelar sig trettio år före Sonjas resa till den magiska Jotundalen.

Norrsken 2 – Vikingarna och oraklet och Björnar är på 148 respektive 64 sidor och finns att köpa i bokhandeln och på nätet, bl.a. på Dintidning.se.

Norrsken-serien är planerad till totalt 10 böcker. Nästa bok, Norrsken 3 – Kråksystrarna, släpps preliminärt i januari 2021.

Högupplösta bilder för användning i media finns att ladda ner från Egmonts pressrum på Mynewsdesk.  

 

Norrsken 2 och Björnar