harald-20ennen

Ny VD i Outnorth

15.08.2018

Det blir 55-årige Harald Ennen som får i uppdrag att ta den snabbt växande e-handelsverksamheten Outnorth vidare som ny VD.

Med en omsättning under 2017 på nära 430 miljoner SEK och en position som ledande inom outdoorsegementet, är e-handelsbolaget Outnorth en verksamhet att räkna med. Nu är bolagets nye CEO på plats efter att Lars Nykvist tidigare i år valde att lämna bolaget. Det blir 55-årige Harald Ennen som kommer att styra verksamheten vidare. Harald har en gedigen erfarenhet som VD från många olika bolag och kommer närmast från rollen som VD för NetOnNet, en av de ledande e-handelsbolagen i Norden.

– Jag är otroligt glad att vi får en så erfaren person som Harald att ta över som VD för Outnorth. Harald har den rätta erfarenheten från e-handel och även styrkan att som VD, ta verksamheten vidare i rätt riktning och leverera på de mål och ambitioner som vi har. Jag ser verkligen fram emot vårt samarbete, säger Cato Broberg som är styrelseordförande i Outnorth och ansvarig för e-handel inom Egmont Publishing

Stora ambitioner
Med en tresiffrig miljoninvestering förvärvade Egmont Publishing, tidigare i år det fulla ägarskapet av Outnorth som driver verksamheter i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

Harald Ennen betonar ambitionen om att Outnorth skall vara ledande på marknaden:

– I större utsträckning än tidigare, söker vi människor fler upplevelser och lever ett mer aktivt uteliv, vilket innebär att Outnorth är ett företag som ligger helt rätt i tiden. Outnorth ska vara den ledande e-handels aktören inom denna nisch, säger han.

Mot 500 miljoner euro 2020
Utöver Outnorth, så ryms även bolagen Jollyroom, Bagaren & Kocken, Fjellsport, Med24 samt Nicehair inom Egmont Publishings e-handelsportfölj.

Målsättning är enligt Cato Broberg, att Egmont Publishings portfölj av e-handelsbolag skall omsätta 500 miljoner EUR år 2020, vilket är en betydande ökning från den nuvarande omsättningen på 300 miljoner EUR.

Förutom e-handel står Egmont Publishing bakom en rad framgångsrika verksamhetsområden inom den digitala marknaden och ingår i Egmontkoncernen tillsammans med bland annat Nordisk Film och TV2 i Norge.