robert-20henricson-20banner-webb

Ny VD ska ta Bagaren och Kocken till nästa nivå

20.10.2017

Robert Henricson har utsetts till ny VD för det ledande nordiska e-handelsbolaget Bagaren och Kocken. 

Bagaren och Kocken, onlinebutiken för exklusiv köksutrustning, har utsett en ny VD. Robert Henricson kommer från en tjänst som vice VD för Brandexperten och har tidigare haft ledande försäljningsroller på NetOnNet, Mobitec och TeliaSonera.

Cato Broberg är ansvarig för e-handel hos Bagaren och Kockens huvudägare Egmont Publishing och styrelseordförande i Bagaren och Kocken. Han säger att Robert Henricson är det naturliga valet för tjänsten.

– Robert Henricson är rätt person med rätt inställning för att lyfta Bagaren och Kocken till att bli marknadsledare i Norden. Vi vill att bolaget ska vara både gediget och snabbväxande. Med sin erfarenhet från både små och stora bolag tror jag att Robert kan hitta den balansen på ett bra sätt, säger Cato Broberg.

Robert Henricson betonar att Bagaren och Kocken redan i dag är ett starkt varumärke:

– Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med det fantastiska teamet och fortsätta att utveckla Bagaren och Kockens starka varumärke. Vi ska hålla hög kvalitet och bli ännu bättre på att möta våra kunders förväntningar, säger han.

Robert Henricson tar över efter Ulf Kihlberg, som grundade Bagaren och Kocken. Ulf Kihlberg stannar kvar i bolaget i en rådgivande roll.

– Jag är stolt över att tagit Bagaren och Kocken till dagens position. Det har varit 12 intensiva, roliga och ibland tuffa år. Nu är det dags för en ny person att ta över stafettpinnen och leda bolaget in i nästa fas av stark tillväxt, säger han.

Robert Henricson tillträder sin nya tjänst den 1 november. 

För mer information, kontakta,
Ulf Kihlberg, Bagaren och Kocken, 0705 53 66 10 ulf@bagarenochkocken.se
Cato Broberg, Egmont Publishing, +47 918 152 95, cato.broberg@egmont.com

Om Bagaren och Kocken
Bagaren och Kocken är en av Sveriges största nätbutiker inom köksmaskiner och köksredskap och är kända för att sälja kvalitetsprodukter till bra priser och med nöjda kunder. 2016 omsatte Bagaren och Kocken för 130 miljoner med fortsatt stark tillväxt 2017. Bagaren och Kocken har nätbutiker i Sverige, Norge och Danmark. Läs mer på Bagarenochkocken.se Om Egmont
Egmont är en av Nordens ledande mediekoncerner med aktiviteter i 30 länder och 6 200 medarbetare. Vi står för starkt medieinnehåll och digital innovation. Vi driver bl.a. Nordisk Film, TV 2 i Norge, bokförlag och Egmont Publishing. Vi publicerar och skapar innehåll för över 700 tidskrifter, sänder 154 timmar TV varje dag, publicerar 2 200 böcker om året, ger ut en film i veckan, säljer PlayStation – och mycket mer. Egmont är en stiftelse som omsätter cirka 14,8 miljarder kronor och som delar ut mer än 120 miljoner kronor varje år för att bidra till att barn och ungdomar får ett bättre liv. Egmont satsar stort på e-handel, och har samlat investeringarna i ett eget affärsområde inom Egmont Publishing. Totalt omsätter hela portföljen cirka 250 MEUR, och innefattar idag 7 e-handelsbolag i Norden, med kända som Bagaren och Kocken, Jollyroom och Outnorth.