mm-203-4-webb

Personliga monsterböcker blev barnens nya favoriter – nu släpps bok 3 och 4

28.01.2019

Nu kommer den tredje och fjärde boken i succéserien ”Monster monster” – Johannes Pinters hyllade kapitelböcker för unga bokslukare och monsterälskare. Den här gången ställs de fem huvudpersonerna mot sina trixigaste och slemmigaste motståndare hittills.

Nu släpps bok 3 och 4 av ”Monster monster”: ”Varulvsvätten” och ”Rymdmördarsniglarna”. Här möter de fem barnen Tove, Charlie, Musse, Johanna och Oliver två läskiga monster som verkligen vill ställa till det i den lilla staden Glänteby. Den ena är på väg att starta en varulvsepidemi, den andra planerar att lägga hela befolkningen i slajmkokonger för att senare ha dem som lunch.

Men givetvis stöter monstren på patrull när de fem barnen dyker upp med sina magiska kreativa förmågor. De kan påverka världen runt sig med sitt ritande, skrivande och filmskapande. Nu måste de använda sina olika förmågor till det yttersta. Bildlärare Engelbrekt blir nämligen biten och börjar förvandlas till varulv, och ett av barnens egen pappa blir slajmad och tänkt som lunch åt de elaka rymdmördarsniglarna!

Johannes Pinter debuterade som barnboksförfattare i höstas. Tidigare har han främst skrivit spännings-romaner för vuxna. Johannes har älskat monster sedan barnsben och tycker att det är viktigt att barn får lov bli lite lagom rädda ibland. Samtidigt betonar han vikten av det personliga berättandet.

– Riktigt engagerande blir skräck först när den är personlig, säger Johannes Pinter. När huvudpersonernas egna nära och kära hotas av monstren kan läsarna med sin fantasi genast sätta sig in i deras belägenhet. För visst skulle det vara hemskt om din egen familjemedlem hamnade i de situationer som målas upp i ”Monster monster”.

Bakom de fartfyllda och fängslande bilderna står Lucas Svedberg, som blivit hyllad för sin illustrationsförmåga i ”Monster monster”.

Monster monster-böckerna ”Varulvsvätten” och ”Rymdmördarsniglarna” släpps den 20 januari och kostar vardera cirka 129 kr. Böckerna finns att köpa i bokhandeln och på nätet, bl.a. på Dintidning.se.

Johannes Pinter och Lucas Svedberg.

Om Monster Monster

I ”Monster monster” får vi följa de fem barnen Tove, Charlie, Musse, Johanna och Oliver vars olika kreativa förmågor genom en olyckshändelse förvandlas till magiska superkrafter. Något de får stor nytta av när det plötsligt börjar dyka upp monster i det lilla samhället Glänteby – det ena läskigare och elakare än det andra.

”Monster Monster” riktar sig till barn 6–9 år och är planerad till fyra nya böcker om året och totalt 20 böcker.

De två första böckerna, ”Den köttätande tentakelväxten” och ”Karatemumien” släpptes hösten 2018, och blev snabbt favoriter hos såväl läsare som recensenter.

BTJ har genomgående delat ut toppbetyg till Monster monster-böckerna. De aktuella böckerna, ”Varulvsvätten” och ”Rymdmördarsniglarna”, har båda tilldelats maxbetyget 5 av 5:

”Författaren Johannes Pinter skriver på samma gång enkelt och fantasifullt. Vardagstillvaron förvandlas trovärdigt i rena skräckscenarier, samtidigt som historien kan locka till skratt.”, Staffan Engstrand, ur BTJ-häftet nr 3 2019.

Författaren Johannes Pinter har tidigare arbetat som filmregissör och manusförfattare samt skrivit skräckromaner och deckare, däribland ”De mörkermärkta”. ”Monster monster” är hans första barnboksprojekt.

Illustratören Lucas Svedberg har skapat illustrationer till ett flertal ungdomsböcker och även tecknat skivomslag och spelkort.