Monster monster 5-6
Egmont Publishing/Lucas Svedberg

Sjöjungfruodjur och trollkarlstroll terroriserar i nya Monster monster-böcker

05.09.2019

Nu kommer den 5:e och 6:e boken i den hyllade kapitelbokserien ”Monster monster” av Johannes Pinter. Den här gången ställs de fem huvudpersonerna Tove, Charlie, Musse, Johanna och Oliver inför såväl magi som odjur på en helt ny nivå.

Nu släpps bok 5 och 6 av ”Monster monster” – barnboksserien vars berättarglädje och fantasirikedom har uppskattats av Sveriges unga bokslukare. I ”Trollkarlstrollet” dyker det upp ett troll i smoking och hög hatt med förmågan att utföra de märkligaste magiska trick. I ”Sjöjungfruodjuret” måste de stoppa en skräckinjagande sjöjungfru som terroriserar badgästerna vid en badsjö.

– När jag var liten fanns det två saker som alltid fascinerade mig på ett skrämmande vis, säger Johannes Pinter. Det ena var trollkarlar – tänk att det finns människor som på riktigt kan göra magiska saker! Det andra var den där okända platsen strax under ytan på en sjö – tänk om det finns sjömonster på riktigt! I de två nya böckerna låter jag mina små hjältar möta dessa fenomen.

Inte bara barn fascineras av dessa väsen. Säg den vuxne som inte förvandlas till en femåring med glittrande ögon när den ser John Bauers fina troll eller de svartvita fotografierna av Loch Ness-odjuret. ”Monster monster” bok 5 och 6 inspireras rejält av både gamla mytologier och moderna popkulturella fenomen som rör dessa monster. Allt för att göra läsupplevelsen så häftig som möjligt.

Bakom de actionfyllda och inlevelserika illustrationerna står Lucas Svedberg.

Monster monster-böckerna ”Trollkarlstrollet” och ”Sjöjungfruodjuret” finns att köpa i bokhandeln och på nätet, bl.a. på Dintidning.se.

Ladda ner högupplösta bilder från Egmonts pressrum hos Mynewsdesk.

För recensionsex och mer information vänligen kontakta,
Jonas Lidheimer, PR- och informationsansvarig, Egmont Publishing, jonas.lidheimer@egmont.se, 0708 63 94 62