cecilia-20vikbladh-20hj

Skånsk matprofil till Hemmets Journal

07.03.2017

Hon valde bort en internationell modellkarriär för sin största passion i livet – mat. Hemmets Journal har rekryterat matkreatören och kokboksförfattaren Cecilia Vikbladh som ny matredaktör.

Cecilia Vikbladh är en av Skånes mest drivna och engagerade matprofiler. Under 80-talet arbetade Cecilia som modell i Paris och Milano, men det stora intresset för mat fick henne att lämna det glamorösa modellivet. Istället lockade en satsning på en karriär som bland annat matkreatör, kokboksförfattare, kökschef och kostrådgivare. 8 kokböcker, en mängd artiklar, reportage och matjobb senare gör Cecilia debut som matredaktör på Hemmets Journal.

– Jag ser det här som en enormt spännande utmaning. Att skriva om mat och att få privilegiet att inspirera andra människor genom en så stor och matfokuserad tidning som Hemmets Journal känns fantastiskt roligt. Jag tror att min stora erfarenhet och energi kan komma väldigt bra till pass här, säger Cecilia Vikbladh.

Cecilia Vikbladh har jobbat med mat på olika vis under drygt 20 år. Förutom att skriva mycket har hon även jobbat som matfotograf och matstylist. Den senaste kokboken, Veggivore, präglas till stor del av Cecilias egen matfilosofi – om att äta mer grönt, etiskt och hållbart.

– Vi är mycket glada över rekryteringen av Cecilia. Hon är jordnära, kreativ och framåtblickande och det är precis det som Hemmets Journal står för, säger Hemmets Journals chefredaktör Håkan Ström.

Hemmets Journals läsare får stifta bekantskap med Cecilia Vikbladh från och med nr 14 som kommer ut den 30 mars.

Nya ansikten på Hemmets Journal-redaktionen är även nya fackchefen Gitte Nørgaard Grytli, och Camilla Arvidsson, som ny biträdande AD.