CSR Boy

Socialt ansvar

Vi har arbetat med socialt ansvarstagande och CSR (Corporate Social Responsibility) i över 100 år.

Att ta ansvar för vår omvärld är en del av vårt DNA

Egmont har varit ett ansvarstagande företag sedan allra första början. Vår grundare, Egmont Harald Petersen, växte upp under tuffa förhållanden, och han glömde aldrig var han kom ifrån. Hans önskan vara att ombilda Egmont till en stiftelse med missionen att stötta andra utsatta barn och unga. Och så blev det. Vårt CSR-och välgörenhetsarbete är idag en central och naturlig del av vår verksamhet. Vi är anslutna till FN Global Compact och arbetar utifrån tre fokusområden: Ansvarsfull produktion, Ansvarsfullt företagande och Ansvarsfullt medarbetarskap. Läs mer om våra insatser inom dessa områden nedan.

Våra fokusområden

EPSE Kärnan3

Ansvarsfull produktion

Vårt Social Compliance-program säkerställer en ansvarsfull produktions- och distributionskedja.

Läs mer här
EPSE CSR

Ansvarsfullt företag

Vi arbetar aktivt med att minska vår miljöpåverkan och för att säkerställa ett långsiktigt och effektivt hållbarhetsarbete.

Läs mer här
CSR

Ansvarsfullt medarbetarskap

Egmont har en särskild policy och ett rapporteringssystem för whistleblowing.

Läs mer här
Girl with a flower

Vårt överskott går till insatser för barn och unga

Som en del av stiftelsen Egmont och vår fond, Egmont Fonden, hjälper vi barn och unga som har det svårt i livet. Varje år skänker vi över 125 miljoner kronor till välgörande ändamål och stöttar med olika insatser.

Läs mer om vårt välgörenhetsarbete

bris

Egmont Fonden stöttar Bris

Nu kan fler utsatta barn och unga i Sverige få professionell hjälp och stöttning via chatt, mejl och telefon dygnet runt – tack vare en omfattande donation från Egmont Fonden till Bris. För allra första gången i Egmont Fondens historia delas ett ekonomiskt stöd ut för att främja välgörande ändamål i Sverige. Stödet på cirka 6,8 miljoner kronor ska bland annat bidra till att stärka och utvidga Bris nationella stödlinje för barn på natten.

Läs mer här

FN Global Compact

Sedan 2013 följer vi FN Global Compact och arbetar utifrån de tio principerna om mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljöskydd och antikorruption .

Varje år ger vi ut en CSR-rapport, ”Communication on Progress” (COP), som beskriver hur vi har arbetat under året för att främja de tio principerna.

Ladda ner och läs vår senaste CSR-rapport (ENG) här.

Egmont Social Complicance Programme

Ta del av hela vårt Social Compliance-program!

Gå till rapport
Picture of presents

Egmonts Julhjälp

Med inspiration från Egmont Fondens välgörenhetsarbete har Story House Egmonts medarbetare tagit initiativ till projektet ”Egmonts Julhjälp”. Varje jul slår medarbetarna in cirka 1500 julgåvor från företagets Kärnan-verksamhet. Syftet – att skapa lite extra julglädje hos utsatta svenska barn och ungdomar. 

Läs om Egmonts Julhjälp 2020

Egmont Code of Conduct

Läs om vilka krav vi ställer på oss själva och på våra partners!

Gå till dokument (ENG)
Serier i Undervisningen

Serier som läsfrämjare

Med initiativet Serier i Undervisningen vill vi bidra till ökad läslust och förbättrad läsförståelse bland svenska skolbarn. Genom sajten Serieriundervisningen.se erbjuder vi specialutvecklat läromaterial i form av gratis lärarhandledningar, seriematerial, arrangemang av serieworkshops, och mycket mer. Över 1000 svenska skolor, använder sig idag av vårt pedagogiska seriematerial!

Gå till Serieriundervisningen.se