dunderhumor-hemsida

Svenska YouTube-stjärnor gör bokdebut

04.09.2016

Hur ser en bok ut av YouTubers? Går det att ens göra en bok som är lika fantastisk som humoristiska videoklipp. Svaret är ja, om du frågar ett av Sveriges mest populära komedigäng på YouTube – DunderHumor.

DunderHumor från Västerås består av trion Walter Tischkewitz, Adrian Tischkewitz och Andreas Grahn. Tillsammans utgör de ett av Sveriges mest populära YouTube-komedigäng med nästan en kvarts miljon prenumeranter på sin egen YouTube-kanal. Men vad gör egentligen YouTubers? Var hittar de sin inspiration? Och hur blir man framgångsrik inom branschen?

DunderHumor ger svaren när de nu släpper sin alldeles egna bok – DunderGuiden till YouTube. Här får man lära sig allt om hur man gör sina egna YouTube-program. Det är högt och lågt, det är handfasta tips varvat med rent larv, alltihop gjort med stor kärlek. Det är den första boken i Sverige om YouTube av YouTubers. 

– Vårt jobb är att varje dag försöka oss på att vara roliga och att underhålla. Det var minst sagt intressant att försöka överföra det till bokform. Något vi gärna vill göra igen, säger DunderHumor.

Inom olika YouTube-ämnen som Gaming, Vlogg, Prank, Musik och Style, så framträder DunderHumor-trions smått absurda och egensinniga humor i all sin prakt. De reder ut hur man gör humor på YouTube, hur man hamnar på E-Types teoretiska efterfest, och hur man pimpar sin mormor.

Bäddat för dundersuccé? Så här säger DunderHumor-gänget själva om sin bokdebut:

– Vi vill tro att vi har skapat något unikt. Behöver inte betyda att det är något bra. Dags att blunda hårt och hålla tummarna.

Dunderguiden till Youtube av DunderHumor ges ut av Egmont Publishing och släpps den 1 oktober i bokhandeln och på Dintidning.se.