vagabond-t-c3-a5gspecial

Tid för tåg – välkommen till Centralen på fredag

04.12.2018

Oron för klimatet har fått många att välja tåget framför flyget. Försäljningen av Interrailkort ökar och Vagabond, som en gång startade som en tågluffartidning, arrangerar ett heldagsevenemang i tågresandets tecken.

På fredag 7 december är det dags för evenemanget ”Tågresor” på Stockholms Centralstation. Resemagasinet Vagabond arrangerar och finns på plats för att dela med sig av sina bästa restips om klimatsmarta och spännande tågresor.

-Vi vill inspirera fler människor att upptäcka tjusningen med att resa med tåg, säger Fredrik Brändström, chefredaktör på resemagasinet Vagabond.

Eventet arrangeras tillsammans med Europa Runt, Interrail, Facebookgruppen Tågsemester, Snälltåget med flera, som kommer finnas på plats hela dagen för att svara på kluriga tågsemesterfrågor. Besökarna kommer få ta del av roliga tävlingar, erbjudanden och inspiration.

Att intresset för att resa med tåg ökar märks på försäljningen av Interrailkort. 2018 ökade antalet sålda kort med nästan 50 procent jämfört med föregående år.

-De senaste årens klimat- och flygdebatt har spätt på intresset rejält. Det finns en tydlig trend att många väljer att byta flyg mot just tåg under semestern, säger Jonas Falk på Silverrail, som distribuerar Interrailkorten i Sverige.

Vagabond släpper historisk tidning om tågresande
I samband med tågevenemanget på Centralen på fredag släpper Vagabond sitt första magasin någonsin med renodlat fokus på tågresande. Här berättas det om hur man tågluffar i Europa utan att förboka sittplatser, om den ikoniska Transsibiriska järnvägen, om bergståg ovan molnen i Indien och om filmerna och böckerna som inspirerar oss att välja järnvägen före flyget.

Eventet äger rum på Stockholms Centralstation på fredag 7 december och pågår 07.00–19.00.

För mer information kontakta:
Fredrik Brändström, chefredaktör Vagabond, fredrik@vagabond.se,
076 328 34 39

Per J Andersson, redaktör på Vagabond, per@vagabond.se,
070 653 50 82.

Vagabond ges ut av Egmont Publishing som publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, King Magazine, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. 
Läs mer på www.vagabond.se och www.egmont.se.