Mimmi och My Arvidsson
Foto: Privat

Tvillingsystrar får sin dröm i uppfyllelse – debuterar som författare för Bamse

22.09.2020

2014 vann de 23-åriga tvillingarna Mimmi och My Arvidsson från Söderala strax utanför Söderhamn en figurtävling i tidningen Bamse. Sex år senare debuterar de nu som manusförfattare i samma tidning.

Bamse har idag flera olika författare. Men det hör inte till vanligheterna att nya författare sätter Bamsestilen så direkt som Mimmi och My gjort. De har skrivit manus till äventyret Bamse och den blå regnbågen i nr 15 som kommer ut i butik den 22 september. Berättelsen handlar om att vara rädd för det som man inte känner till.

– Mimmi och My är väl bevandrade i Bamses värld, berättar Charlotta Borelius som är chefredaktör för tidningen. 
– De känner verkligen figurerna och deras manus håller en mycket hög nivå. Att de även lägger in moraliska dilemman och beskriver Bamse och hans vänners tankebry på ett så trovärdigt sätt är något som vi på redaktionen verkligen uppskattar.

Mimmi och My är riktiga serieälskare och har läst Bamse i över 20 år. 

– Skriva och berätta är en passion vi haft sen skolan, och att kombinera det med Bamse är en dröm som går i uppfyllelse, berättar Mimmi Arvidsson.

Tvillingsystern My fick ett riktigt fangirl-moment när hon såg att det var serieskaparen Lars Bällsten som tecknat deras berättelse.

– Han är så duktig på att få till ansiktsutryck, och Bamse blir så söt och nallebjörn-lik i hans stil, säger My Arvidsson.