Tågluff Vagabond

Vagabond bjuder in till tågevent på Stockholm Centralstation

02.12.2019

Förra årets tågresedag och specialtidningen ”Tågresor” blev en omedelbar succé. Fredagen den 6 december intar Vagabond återigen centralstationen i Stockholm för att inspirera inför julens och nästa års tågsemestrande.

Att resa hållbart på semestern blir allt viktigare för svenskarna. Det visar inte minst den explosionsartade försäljningen av Interrailkort i Sverige, som i år väntas fördubblas jämfört med 2018.  
 
Tågsemestrande har alltid legat resemagasinet Vagabond varmt om hjärtat och lagom inför julhelgerna då många ska ut och resa är det åter dags för succé-eventet ”Tågresor” på Stockholms Centralstation. Redaktionen är på plats för att bjuda besökare på heta tågresetips och svara på frågor, och Vagabonds tågvurmande redaktör Per J Andersson signerar sin nya bok "Ta tåget". Tyska turistbyrån är huvudsponsor för eventet och i stora hallen på stationen finns också Snälltåget, Forex Bank, Olympus, Samsonite och Grand Tours – beredda att ge besökarna tips, information och goda råd.  
 
– Vagabond har alltid haft ett kärleksfullt förhållande till tåg. Inte bara för att tidningen startade som ett magasin för tågluffare, utan också för att tåg utstrålar så mycket reseromantik – det ger en känsla av äventyr och avkoppling på samma gång. Tågsemester har blivit ett alternativ på riktigt och för oss känns det självklart att utöka vårt fokus på denna fantastiska resform, säger Fredrik Brändström, chefredaktör på Vagabond.   
 
Succétidning om tågresande är tillbaka I samband med eventet släpper Vagabond en alldeles färsk utgåva av specialtidningen ”Tågresor”, som kom ut för första gången förra året. Tidningen täcker in det mesta när det kommer till tågsemestrande och riktar sig lika mycket till fullfjädrade tågkonnässörer som nyfikna noviser. Allt från hänförande äventyr genom USA och Turkiet, till handfasta tips och spektakulära lyxtåg. Tidningen delas ut gratis på eventet men kommer även att delas ut till Vagabond-prenumeranter och säljas i butik. 
 
Evenemanget på Stockholms Centralstation pågår mellan klockan 07.00 och 19.00.  

För mer information vänligen kontakta, Jonas Lidheimer, PR- och informationsansvarig, 0708 63 94 62, jonas.lidheimer@egmont.se 
 
Fredrik Brändström, chefredaktör Vagabond, 076 328 34 39, fredrik@vagabond.se