tidningsomslag

Vagabond släpper ny tidning om tågresor

06.12.2018

Allt fler svenskar väljer att ta tåget istället för flyget eller bilen på semestern. En ökad klimatmedvetenhet är en viktig orsak. Men det handlar också om en förändrad syn på själva resan som en viktig del av semesterupplevelsen. Vagabond har hakat på tågtrenden och ger nu ut sin allra första tidning med enbart fokus på tågresor.

Nu släpps Vagabonds specialtidning ”Tågresor” om tågresor världen över. När Vagabond startades 1987 var tågresande ett givet semesternöje och en stor trend hos unga som vuxna. 31 år senare kommer trenden tillbaka och tågresandet är populärare än någonsin. Klimatoron får många att välja tåg framför flyg, vilket tydligt visar sig i att försäljningen av Interrailkort 2018 ökade med nästan 50 procent i jämförelse med föregående år.

– Vagabond har alltid haft ett varmt förhållande till tåg, ända sedan tidningen startades 1987. Det är ett sätt att resa där själva färden är minst lika viktig som att komma fram. Genom att göra denna tidning vill vi inspirera andra att utforska världen med hjälp av tåg, säger Fredrik Brändström, chefredaktör på resemagasinet Vagabond.

I Vagabond Tågresor kan läsarna bland annat njuta av krönikören Karin Walléns inspirerande tågluff genom Östeuropa och reportaget om Vagabonds redaktör Per J Andersson som tågluffat genom Europa med sina barn. Det finns även ett 16 sidor långt reportage om den storslagna tågfärden längs med världens längsta järnväg – Transsibiriska – från från Moskva till Mongoliet.

Tågevent och lansering på Stockholm C
I samband med att tidningen släpps arrangeras även evenemanget ”Tågresor” på Stockholms Centralstation. Eventet pågår den 7 december mellan kl. 07.00-19.00 och arrangeras av Vagabond tillsammans med EuropaRunt.se. Förutom Vagabonds redaktion finns även olika tågaktörer som SilverRail, Facebookgruppen Tågsemester, Snälltåget med flera, på plats. Besökarna kommer att kunna ställa frågor och inspireras, ta del av roliga tävlingar, olika erbjudanden och mycket mer.

 

För mer information kontakta:
Fredrik Brändström, chefredaktör Vagabond, fredrik@vagabond.se,
076 328 34 39

Per J Andersson, redaktör på Vagabond, per@vagabond.se,
070 653 50 82.