kogebog-887x499

Vagabond vill utbilda resejournalister – Sveriges mest erfarna resereportrar bakom ny skrivarhandbok

30.11.2015

Älskar du att resa och skriva? Drömmer du om en karriär som resande journalist? Nu har du chansen att lära dig att skriva och ta bilder som proffsen. Vagabond har samlat landets vassaste resejournalister och släpper handboken ­­– Skriva resereportage .

– Boken vänder sig till både nybörjare och mer erfarna skribenter och journalister. Det är en inspirerande och handfast bok som ger nycklarna till hur man blir bättre på att skriva just resereportage, säger Barbro Janson Lundkvist, som är redaktör för boken.

Skriva resereportage medverkar åtta av Sveriges mest rutinerade resejournalister – som huvudförfattaren Barbro Janson Lundkvist, resefotografen Pernilla Sjöholm, DN:s korrespondent i Latinamerika, Henrik Brandão Jönsson, och Vagabond-grundaren Per J Andersson.

– Vi delar med oss av våra erfarenheter, men berättar också om misstagen som gjorts, när det inte gått som man tänkt sig. Dessutom ger vi våra allra bästa karriärtips, och råd om man vill sälja sina reportage till svårflörtade redaktörer som mig själv, säger Per J Andersson, som idag är redaktör på Vagabond

Boken innehåller en mängd konkreta tips och verktyg, som hur man bäst förbereder sig inför reportageresan, hur man väljer vinkel, hur man skildrar människor, miljöer och skeenden, och hur man tar bättre resebilder.

Vagabonds reseskrivarkurser – nu även online 
Vagabond arrangerar även reseskrivarkurser och har i drygt 20 år lärt hundratals kursdeltagare om hur man skriver resereportage. Nyligen lanserades kurserna även online. Läs mer på: http://www.vagabond.se/sidor/reseskrivarkurser

Skriva resereportage finns att köpa i Vagabonds online resebutik, http://shop.vagabond.se , och släpps i bokhandeln från den 1 december. Boken kostar cirka 300 kronor.

Bilder laddas ner från Egmont Publishings pressrum på Cision: http://news.cision.com/se/egmont-publishing

Missa inte Vagabondredaktionens åtta bästa tips för ett lyckat resereportage, som medföljer som bilaga till detta pressmeddelande.

För recensionsex och mer information kontakta, 
Per J Andersson, redaktör Vagabond, per@vagabond.se 070 653 50 82. 


Om Vagabond 
Vagabond är Sveriges största resemagasin. Det första numret kom ut 1987 och tidningen har sedan dess vuxit för varje år och är nu Sveriges i särklass starkaste varumärke när det kommer till reseinspiration och reseinformation. Tidningens initierade resetips, välskrivna resereportage och fantastiska bilder har upprepade gånger vunnit flera prestigefulla pris och i redaktionen hittar man bland annat Årets journalist 2010 och Årets krönikör 2011. 
Läs mer på www.vagabond.se