arranstarstable

Världskänt hästspel och folkkär seriehund till Bokmässan

19.09.2017

Frågan är om djurfaktorn någonsin varit högre i Egmont Publishings monter på Bokmässan. I år är det nämligen inte bara dunderladdade björnar och otursförföljda ankor som står för underhållningen. Fansen till hästspelsuccén Star Stable kan se fram emot ett spännande möte med YouTube-profilerna Matilda och Game master Ylva från Star Stable News. Dessutom kommer den populära seriehunden Labans skapare, Arran Keith, till Göteborg för första gången. 

Star Stable är det svenskutvecklade succéspelet om hästar som kommit att engagera över 10 miljoner unga i fler än 180 länder. Lagom till Bokmässan släpper Egmont två helt färska produkter till det populära spelet – seriealbumet ”Moln över Silverglade” och introduktionen till Star Stable Online, ”Den ultimata handboken”. På plats för att prata om de nya produkterna är fansens favoriter, Matilda och Game master Ylva från det populära programmet Star Stable News på Youtube.

Den levnadsglada bassethunden Labans eskapader har roat generationer av svenskar och serien publiceras fortfarande i flera av landets dagstidningar. När Labans skapare Alex Graham dog bestämde sig dottern Arran Keith för att ta över stafettpinnen. Drygt 20 år och över tusen strippserier senare gästar den snart 70-åriga Keith Bokmässan i samband med släppet av första svenska Laban-samlingen på nästan 30 år.

Profiltätt alla dagar i Egmonts monter
Andra spännande profiler som återfinns i Egmonts monter under mässdagarna är den populära författarduon Sören Olsson och Anders Jacobsson, Nordens främsta Kalle Anka-tecknare, Arild Midthun, 91:an-skaparna Claes Reimerthi och Gert Lozell, den nye Hälge-tecknaren Alan Kamieniarczyk, den tecknade hästen Mulles skapare, Lena Furberg, den prisbelönte Herman Hedning-tecknaren Jonas Darnell, samt Bamse-kreatörerna Thomas Holm och Jimmy Wallin. De som fängslas av andlighet och inre välbefinnande kan se fram emot att få träffa Sveriges främsta medium, Benny Rosenqvist, som är aktuell med den nya boken ”Ljusfolket”.