dunderhumor

YouTube-stjärnor och stekhet författarduo intar Göteborg

19.09.2016

Vad händer när några av landets populäraste YouTubers får för sig att använda det tryckta ordet som en ny kanal? Och vad händer när Sveriges hetaste författarduo får för sig att förnya en av sina mest omtyckta barnboksfigurer? Svaren ges i Egmont Publishings monter på Bokmässan i Göteborg den 22-25 september. 

Egmont Publishing har medverkat som utställare på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg under flera år – ständigt med några av landets populäraste serieskapare och författare på plats för signeringar och seminarier. Frågan är dock om inte årets uppställning av kreatörer är den profilstarkaste någonsin, eller vad sägs om:

  • YouTube-stjärnorna DunderHumor, som gör författardebut lagom till Bokmässan med den nya boken ”Dunderguiden till YouTube”.
  • Sociala medier-profilerna Manfred & Johannes, som numera varvar sina välbesökta YouTube-klipp och Instragram-inlägg med redaktörskap för tidningen Oh My Vlog.
  • Sören Olsson och Anders Jacobsson är rutinerade mässdeltagare, men hetare än någonsin efter nyheten om att karaktären Bert ska förnyas och bli mindre sexistisk. De kommer till Bokmässan med bland annat den senaste kapitelboken ”Bert och tant Börje” där könsmedvetenhet och genusfrågor står i fokus.

På plats i Egmonts monter finns ytterligare en rad spännande namn, som mediet Benny Rosenqvist, aktuell med sin nya bok Kärleken som healing, Nordens främsta Kalle Anka-tecknare, Arild Midthun, nya Hälge-tecknaren Alan Kamieniarczyk, den tecknade hästen Mulles skapare, Lena Furberg, Herman Hedning-skaparen Jonas Darnell, samt Lars Bällsten som tecknar Bamse. Dessutom kan alla kattälskare se fram emot mötet med en av Sveriges främsta kattexperter Ylva Stockelberg, och hennes nya bok ”Vad säger katten?”.

– Jag tror aldrig att vi haft en sådan underbar blandning av kreatörer, författare och serieskapare samlade på en och samma gång. Det ska det bli fantastiskt kul att se dem möta sina engagerade fans och läsare på Bokmässan, säger Marika Bark, förlagsdirektör på Egmont Publishing.

Träffa årets Bokmässan-profiler i Egmont Publishings monter B08:42.