bamse-figurtaqvling-webb

10-åriga Aina skapade ny karaktär till Bamsetidningen

29.11.2017

I det senaste numret av tidningen Bamse gör en ny karaktär entré. Berättelsen ”Den andra Nalle-Maja” bygger på den figur och idé som Aina Lamm hittade på och vann med i Bamsetidningens figurtävling. 

När Bamsetidningen utlyste läslovs-tävlingen eftersökte man idéer på nya figurer och karaktärer till tidningen. En av deltagarna i tävlingen var tioåriga Aina Lamm från Stockholm. Av flera inskickade bidrag, från barn över hela Sverige, vann Aina figurtävlingen med roboten hon hittade på utifrån hennes egen favoritfigur Nalle-Maja.

– Jag ville gärna att det skulle finnas en utomjording i Bamse! säger Aina Lamm.

Hennes ritning av roboten och beskrivning av figuren användes som underlag till en av berättelserna i Bamsetidningen. Historien handlar om när en robot landar med sitt rymdskepp i Bamseuniversumet under en natt vid kullarna. Den mystiska utomjordingen förvandlas snabbt in till en snarlik kopia av Nalle-Maja och orsakar Nalle-Majas kompisar stora problem. Ingen vet sanningen utom den riktiga Nalle-Maja, och vem kommer tro henne när hon berättar hur det faktiskt ligger till med roboten?

Berättelsen ”Den andra Nalle-Maja” kan läsas i aktuella Bamse nr 18 som kommer ut den 28 november och ligger i butik till den 19 december.

Aina är den tredje och sista vinnaren i läslovstävlingen. Frans i Umeå vann tidigare med ett stentroll och Miriam i Eksjö med en älva.